Eropuit


—-

Uniek in West Europa: Buurse zand

——-

Wandelen bij Buurserzand

Bij de naam Buurse zand verwacht je waarschijnlijk een droog en kaal stuifzandgebied. In werkelijkheid ligt hier een opvallend nat natuurgebied, waar je prachtig kunt wandelen. Een natuurgebied waar open heidevlakten, graslanden en bosjes elkaar afwisselen.

Die afwisseling maakt het Buurse zand tot een geliefd wandelgebied. In het bos mag de natuur zoveel mogelijk haar gang gaan. De heide wordt van mei tot november begraasd door runderen. Ga in dit mooie gebied op zoek naar een groot aantal verschillende planten en dieren, zoals spechten in de oudere eikenbosjes, wulpen op de natte heide, geelgorzen rond het jeneverbesstruweel en kikkers in de vennen.

Dit natte heidegebied is door zijn omvang uniek in West-Europa. De heide wordt afgewisseld door jeneverbesstruweel en enkele percelen oud eiken-grove-dennenbos. Ook al ben je een amateur, een perfecte natuurfoto is hier snel gemaakt. Regelmatig spot je reeën en zie je veel verschillende soorten vogels. Ook kom je er los lopende runderen tegen. Wees gerust, ze doen niets. Het Buurse meertje is niet door de natuur ontstaan, maar door mensen gegraven begin 19de eeuw, waarschijnlijk voor recreatie voor de textielarbeiders.


Forellenvisserij met pluktuin Erve Beltman

Op zoek naar iets bijzonders? Bij de Forelderij zijn er verschillende arrangementen te boeken. Samen met familie of vrienden iets leuks ondernemen? Kom naar een van de vele smaakbelevingen of doe mee aan een van de vele activiteiten, zoals:

  • ?Lunchen (dwars door de tuin lunch)
  • Klein maar fijn (kleine lekkernijen om gezellig en tijdloos te tafelen
  • In Vuur en vlam (een barbecue waar je gezellig met z’n allen omheen staat of zit
  • Forelvissen (in de maanden november, december, januari, februari wordt er in 1 blok gevist 10.00 tot 16:00 uur)
  • Happen en Stappen; stap mee door dit prachtige deel van van Twente. Verwissel even de bruisende stad Enschede voor de rustige natuur.
  • Dwars door de natuur; een van de startpunten van deze route is De Forelderij. Vanuit hier wandel je door het natuurgebied naar de volgende stop. Een van de andere startpunten is Resort Bad Boekelo.
  • Fietsen in de prachtige omgeving
  • Klootschieten en jeu de boules

Op de Forelderij worden recreatie en toerisme gecombineerd met de inzet van leerwerktrajecten voor de doelgroep van Stichting Surplus.

Usselerrietweg 50

053-4282439

http://www.forelderij.nl

Informeer naar de kosten.


Stadswandelingen

Al lopend ontdekt u de mooiste kant van de stad. Door middel van verschillende wandelingen maakt u kennis met de historie en architectuur van het centrum en daar buiten. Ook een wandeling geheel op maat is mogelijk. Hoe werkt het: Er zijn wandelroutes die u zelf kunt volgen, deze zijn verkrijgbaar bij de Tourist info punten. Natuurlijk kunt u ook onder begeleiding van een ervaren gids Enschede ontdekken. ‘t Gilde, GoodGoan en Frits Heijne staan klaar om er samen met u een leuk uitje van te maken. Ontdek Enschede opnieuw!

http://www.enschedestadswandeling.nl

Maak een wandeling op maat: – Centrum – Roombeek – Buiten het centrum

€ 4,= per persoon

info@enschedestadswandeling.nl

Tel. 06 83109188