Ontmoetingsgroepen

 

Het is belangrijk om mensen te ontmoeten die u verstaan en begrijpen. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor oudere mensen. En dat is nog belangrijker wanneer u niet in Nederland geboren bent, een andere taal spreekt en een andere culturele achtergrond hebt.
Hiervoor zijn er ontmoetingsgroepen voor ouderen, die Turks of Suryoye spreken en behoefte hebben aan gezelschap en voorlichting over allerlei onderwerpen. In de groepen communiceren de aanwezigen in hun moedertaal. Dit geldt ook voor de begeleiding. De groepen komen elke twee weken op een vast moment bij elkaar. In juli en augustus wijken de data af.
Sociaal In de ontmoetingsgroepen is gezelligheid en contact erg belangrijk. Daar is dan ook alle ruimte voor. Daarnaast bespreken wij actuele zaken en geven we voorlichting. Via deze activiteit maken ouderen migranten ook kennis met de bestaande wijk voorzieningen. Deelname aan een ontmoetingsgroep helpt om contacten op te bouwen en te behouden. De ouderen leren veel over zaken die van belang zijn bij het ouder worden.

 

Kosten

De kosten voor deelname aan deze groep bedragen € 1,- per keer, inclusief een kopje of thee.

  • Ontmoetingsgroep voor Turks sprekende ouderen in Noord Meeuwenstraat 160 (gebouw van Stichting Beien en Power Noord) Donderdagmiddag (om de week, in de oneven weken) van 13.00-15.00 uur.
  • Ontmoetingsgroep voor Suryoye sprekende ouderen in Zuid in samenwerking met Devio. Rechterveldbrink 43 Dinsdagochtend (om de week, in de even weken) van 10.00-12.00 uur.

 

Deelnemen?

Wilt u deelnemen aan de ontmoetingsgroep of kent u iemand die hiervoor belangstelling heeft? Kom dan gerust langs en/of neem contact op voor meer informatie.

Mehmet Emir, Alifa Welzijn Ouderen tel. 053 432 01 22 06 81 45 70 80 m.emir@alifa.nl

Yasemin Turan Devio tel. 06 13 11 71 38 y.tokucin@devio.nl