Tips voor de

komende tijd

Elke donderdag nieuwe tips!

.

00

00


AUGUSTUS


000

Kunst in Ootmarsum

Vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus – 12:00-18:00  uur

Centrum Ootmarsum.  gratis

Afbeeldingsresultaat voor Kunst in Ootmarsum

Het artistieke buitengebeuren in het laatste weekend van augustus met meer dan 225 kunstenaars uit binnen- en buitenland in het historische en beschermde stadscentrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement dat u niet mag missen.


000

DINOPARK TWENTE AIRPORT

Vliegveld Twenthe Eventlocatie  t/m 25 augustus van 12:00 – 20:00 uur

Afbeeldingsresultaat voor DINOPARK TWENTE AIRPORT

Ticket online € 12.50, bij de kassa € 14.50,parkeren € 4.00.
In het diepste geheim wordt er gewerkt aan de terugkeer van de dinosaurus op aarde. In de bunkers op de voormalige Vliegbasis Twenthe is een team al jaren bezig om te zorgen dat alle soorten weer tot leven komen. En met succes, bijna alle dino’s zijn terug.
Achter de grote hekken van de basis leven de verschillende dino’s naast elkaar. Voor de terugkeer van de laatste dino zijn de doctoren nog op zoek naar een unieke formule. Deze formule is vele jaren geleden al bedacht door dokter Mirando en verstopt op het terrein van de vliegbasis. Ga jij mee op zoek naar de unieke formule om ook de laatste dinosoort terug te laten keren? Durf jij het grote hek door om te midden van alle dino’s op zoek te gaan naar alle antwoorden? Als dat is gelukt krijg jij je dino Ranger Diploma! Kom tijdens de zomervakantie van 13 juli t/m 25 augustus naar Dinopark Vliegveld Twente en leer op een interactieve wijze tijdens deze tentoonstelling van alles over deze prehistorische dieren!


00000

ZOMEREXPOSITIE NIVON

Tot en met 31 augustus

Afbeeldingsresultaat voor ZOMEREXPOSITIE NIVON

Een zomerexpositie van schilder- en tekengroepen NIVON in Bibliotheek Enschede Pijpenstraat 15 te zien t/m 31 augustus, Gratis.

Het is de derde keer dat deze groepen in de bibliotheek exposeren. Tijdens de expositie willen zij niet alleen hun werk laten zien, maar hopen ze ook nieuwe deelnemers te interesseren voor hun cursus.


00

Studio Complex – Groepsexpositie

Tot en met zondag 1 september

Afbeeldingsresultaat voor STUDIO COMPLEX enschede

Expositieruimte – Langestraat 56
Enschedees collectief Studio Complex laat met deze groepsexpositie zien wat de stad aan kunst in huis heeft.

Wie zijn de kunstenaars van Enschede, wat bindt ze met de stad en wat hebben de stad en zij elkaar te bieden? In deze serie exposities krijgt elk jaar een ander kunstenaarsinitiatief uit Enschede het podium om antwoord te geven op deze, en meer vragen. Dit jaar is de beurt aan Studio Complex. Dit collectief, opgericht in 2011, is inmiddels uitgegroeid tot een creatief en inspiratievol bolwerk voor creatieven in de stad. Muzikanten, schrijvers en kunstenaars, textiel, houtbewerking en elektronische toepassingen, fotografie en zeefdruk; alles loopt door elkaar en is één grote kruisbestuiving.


oo.

Grolsch Summer Sounds

Afbeeldingsresultaat voor Grolsch Summer Sounds

Grolsch Summer Sounds wordt dit jaar uitgebreid met een nieuwe avond
Vanaf 18 juli gaan de Grolsch Summer Sounds weer van start. Gedurende dit evenement kunnen we iedere donderdagavond genieten van geweldige optredens binnen een bepaald thema. Dit jaar zien we een nieuwe partner, namelijk het Metropool.

Het programma
Dit zomerse evenement wordt gehouden op de Oude Markt en er is voor ieder wat wils. Vrijwel iedere editie vindt op een donderdag plaats, alleen Remember The Time is op een zaterdag.

00

22 augustus: Metropool Presents


Suzan & Freek, The Hillbilly Moonshiners en 90’s vs. 00’s, je hoort en ziet ze op donderdag 22 augustus op de Oude Markt in Enschede. Het programma van Metropool zorgt voor een mooie variatie in muziekstijlen van Pop, Bluegrass, Country en Dance. 20.00 uur gratis


0

Rondleiding op de boerderij in Enschede-Noord

Vrijdag 23 augustus

Afbeeldingsresultaat voor Melkveebedrijf Voogd

Melkveebedrijf Voogd,

Weerseloseweg 235,

7522 PS Enschede-Noord (Hof Espelo);

tel. 053-4351983.

Altijd al eens willen weten wat er op een boerderij gebeurt? Melkveebedrijf Voogd opent de deuren op vrijdagmiddag 19 juli 2019.
HONDEN NIET TOEGESTAAN

Start rondleiding: 14.00 uur (de rondleiding duurt 1-1½ uur)
Kosten €2,50 p.p. (kinderen t/m 2 jaar gratis)
Je krijgt antwoord op de volgende vragen:
– Wanneer gaat een koe melk geven (of geeft een koe altijd melk en hoeveel liter dan)?
– En hoe komt die melk in de supermarkt?
– Hoeveel eet en drinkt een koe per dag en wat eet en drinkt ze?
– Hoe lang is een koe drachtig (zwanger)?
– Hoe vaak wordt er per dag gemolken of misschien zijn er wel melkrobots op de boerderij?
– En hoe ziet zo’n melkrobot er dan uit?
– En wat is het verschil tussen een biologisch en een gangbaar melkveebedrijf?
Er zijn ook nog rondleidingen op ‘Melkveebedrijf Voogd’ op de onderstaande data:

– Vrijdagmiddag 23 augustus.


00

RONDLEIDINGEN MELKVEEBEDRIJVEN

t/m 24 augustus

Afbeeldingsresultaat voor RONDLEIDINGEN MELKVEEBEDRIJVEn

Rondleiding € 2.50
Voor het 7e achtereenvolgende jaar organiseren 6 boerinnen rond Enschede rondleidingen op hun eigen melkveebedrijf. Deze rondleidingen vinden plaats in de zomervakantie, elke middag met uitzondering van zondag.
Laat je rondleiden en leer meer over het boerderijleven! Krijg antwoord op vragen als: Wanneer gaat een koe melk geven (of geeft een koe altijd melk en hoeveel liter dan)? Hoe komt die melk in de supermarkt?
Hoeveel eet en drinkt een koe per dag en wat eet en drinkt ze? Hoe lang is een koe drachtig (zwanger)?
Hoe vaak wordt er per dag gemolken of zijn er melkrobots op de boerderij? En hoe ziet zo’n melkrobot er dan uit? En wat is het verschil tussen een biologisch en een gangbaar melkveebedrijf?

De rondleidingen starten om 14.00 uur. De totale duur is ongeveer 1-1 ½ uur. (Alleen op maandag is aanmelden noodzakelijk).

Honden zijn helaas niet toegestaan. De rondleidingen zijn geschikt voor alle leeftijden, kinderen t/m 2 jaar mogen gratis deelnemen.
De data waarop de rondleidingen worden gegeven:

Woensdag: 21 augustus
Donderdag:    22 augustus
Vrijdag:   23 augustus
Zaterdag:  24 augustus

Locaties:
Maandag:
Biologisch bedrijf ‘n Pol (Stokkers)
Boekelerhofweg 100
7548 RA Boekelo

Dinsdag:
Melkveebedrijf Stokkers
Lutje Bruninkweg 25
7544 RD Broekheurne

Woensdag:
Melkveebedrijf De Veldgeuver (Olink-Schukkink)
Veldgeuverweg 20
7547 RG Twekkelo

Donderdag:
Melkveebedrijf Smelt-Luttikhedde
Braamweg 12A
7481 RB Buurse

Vrijdag:
Melkveebedrijf Voogd
Weerseloseweg 235
7522 PS Enschede (Hof Espelo)

Zaterdag:
Melkveebedrijf Pasman-Pol
Haaksbergerstraat 1006
7548 PC Usselo


0000

Macbeth – King’s men

Landgoed De Hooge Boekel – 21 augustus – 19:30 uur

prijs: € 25,00 Incl. hapje en drankje vooraf.

Afbeeldingsresultaat voor Macbeth - Kingâ??s men Landgoed De Hooge Boekel

Kaarten bestellen bij het Wilminktheater

Wegens groot succes in Nederland en Duitsland is deze zinderende voorstelling terug op Landgoed Hooge Boekel. Vier acteurs brengen de prachtige taal van Shakespeare tot leven in het Duits, Nederlands, Engels en een tikkie Twents.. Moeilijk? Zeker niet. No fear Shakespeare! Op de vraag ‘wie speelt Macbeth?’ gaan de mannen de concurrentie met elkaar aan in een tijdloos verhaal over goed en kwaad, jaloezie, ijdelheid, angst en wraak. Hoe dun is de lijn tussen de macht hebben en de macht delen? En wie gaat er in een oorlog vrijuit? Shakespeare zoals het bedoeld is: toegankelijk, energiek, met absurd veel humor, nog meer testosteron en virtuoze dubbelrollen op een schitterende locatie.

Andere speeldata Do 22 aug 2019, 19:30 uur Vr 23 aug 2019, 19:30 uur Za 24 aug 2019, 19:30 uur Zo 25 aug 2019, 15:00 uu

Kaarten bestellen bij het Wilminktheater


00

Bruegheliaans Festijn

22 t/m 25 augustus – Losser

Afbeeldingsresultaat voor Bruegheliaans Festijn

Tijdens het Bruegheliaans Festijn waant Losser zich van 22 t/m 25 augustus 2019 in de Middeleeuwen!

De komende zomer gaat het fraaie Dinkelplaatsje Losser (gelegen tussen Oldenzaal en de Duitse grens) traditiegetrouw weer drie dagen lang terug in de tijd van de meesterschilder Pieter Brueghel de Oude (± 1525 – 1569).

Dit grootschalige festijn met zo’n 100.000 bezoekers is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste evenementen in de regio en… ver daar buiten. Artiesten en groepen uit heel het land en zelfs België laten de middeleeuwen volop herleven.

Wie kent niet de bijzondere taferelen van de meesterschilder, waarbij lugubere en zotte vertoningen vaak de boventoon voeren. Dus eten, drinken en feesten als echte ‘Bruegheliaan’ tussen bedelaars, melaatsen en vechtersbazen is een unieke ervaring. Uiteraard zullen de marskramers en troubadours niet ontbreken in het sfeervolle decor dat Losser deze dagen biedt.

Het Bruegheliaans Festijn vindt elk jaar plaats in het laatste weekend van de schoolvakantie.


00

Meditatieve struintocht

Vrijdag 23 augustus -14.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Meditatieve struintocht
Ga vrijdag 23 augustus  mee met wandelingen met een meditatief tintje. Een korte wandeling van 1,5 uur à 2 uur.
De wandeling start bij bezoekerscentrum Hof Espelo om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur. Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo, Enschede prijs: € 5,00 (p.p.)
Tijdens de wandelingen, begeleid door de twee “meditatief” gidsen Gé en Jaap, staan het beleven van de natuur en bezinning centraal. Al je zintuigen – horen, zien, voelen, ruiken – worden geprikkeld. Gids Jaap: “We zijn het contact met de natuur kwijt. We willen je de verbondenheid met de natuur weer laten voelen en beleven met al je zintuigen. We doen grondingsoefeningen waarbij we positieve energie tot ons nemen.”
Tijdens de wandeling doen we ook ademhalingsoefeningen om goed te leren ontspannen. Tevens is er alle ruimte om persoonlijke ervaringen met de natuur en de beleving ervan te delen met medewandelaars.

Graag vooraf aanmelden. https://www.landschapoverijssel.nl/activiteiten/meditatieve-struintocht?d=1564142400


00

International Piano Festival

Vrijdag 23 augustus – 20.00 – 22.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Pianospelen

Ontmoetingskerk, Varviksingel 139, Enschede
prijs: € 7,50 (p.p.)

Bijzonder piano talent Shuan Hern Lee uit Australië, winnaar van de International Piano Competition Enschede, komt spelen in Enschede op vrijdag 23 augustus 2019. Een bijzondere muziekavond voor jong en oud.
Als preludium voor het hoofdprogramma spelen talentvolle jonge pianisten, prijswinnaars van verschillende jeugd muziekconcoursen: Amy Jane Alberts (10 jaar) uit Enschede en Tommy He (10 jaar) uit Groningen.


00

HISTORISCHE AUTOMOBIEL VERENIGING

Oldtimers kijken inEnschede.
Vrijdag 23 t/m zondag 25 augustus bij van der Valk

Zuiderval 140 Enschede

Afbeeldingsresultaat voor HISTORISCHE AUTOMOBIEL
De HAV heeft  bijna 1200 leden en deze leden bezitten  ruim 4000 oldtimers. Ieder jaar bezoeken een groep van tussen de 80 en 120 oldtimers een regio in Nederland. Dit jaar is Hotel van der Valk in Enschede uitgekozen als start en overnachting basis.Van hieruit zullen de leden vertrekken en terugkeren nadat ze een route hebben gereden in het mooie twentsche land. Voor liefhebbers van klassieke automobielen is het mooi om deze voertuigen te bewonderen op de parkeerplaats naast het hotel.


00

Mega Sjachermarkt

Zaterdag 25 augustus 12.00-17.00 uur


Kom zondag 25 augustus naar de Mega Sjachermarkt in Enschede. Alle handel is mogelijk! (uitgezonderd food) Tijd: 12.00 – 17.00 uur H.J. van Heekplein Je vindt er antiek, verzamelingen, brocante, curiosa, cd’s, dvd’s, boeken, grammofoonplaten, vintage, oud speelgoed, sieraden, restant partijen, winkeldochters en niet te vergeten de “Zoldergeheimen”. De markt is voor de particulier, handelaar en detaillist die zijn rest voorraad wil verkopen.


00

Zomerspektakel

Zondag 25 augustus 10:00 -16:00 uur

Wooldrikspark Lorentzlaan 22

Afbeeldingsresultaat voor zomerspektakel enschede

Zomerspectakel in het Wooldrikspark o.a springkussens, huifkartocht, braderie van 10:00 uur tot 16:00 uur. Voor kraam verhuur of verdere info kunt u bellen naar 0616637670 of mailen naar vriendenkringaczo@gmail.com


00

Open dag Heemtuin: Herfstverschijnselen

Zondag 25 augustus, 13:00 tot 16:00 uur

Afbeeldingsresultaat voor De Heemtuin Van Alphenstraat hengelo

De Heemtuin Van Alphenstraat 15A 7556 JT Hengelo
De zomer is (bijna) voorbij. De dagen korter, de zon minder krachtig. Dus bereiden planten en dieren zich voor op de herfst en de winter en… het volgende jaar. Het blad gaat verkleuren en vallen. Vruchten en zaden zijn gerijpt, vallen op de grond en gaan kiemen. Vogels eten de vruchten en verspreiden zo de zaden. Wind en stromend water zorgen ook voor zaadverspreiding. Allemaal te zien en te beleven in onze heemtuin.


00

Verrassingstocht FC Fietsplezier

Zondag 25 augustus 9.30 uur

Afbeeldingsresultaat voor Verrassingstocht FC Fietsplezier
Op zondag 25 augustus maakt FC Fietsplezier een tocht in de omgeving van Enschede. Ga mee en geniet van de mooie omgeving. Scheidsrechterskantine,
Tiemeister 7A
7541 WG Enschede

Aanvang: 09:30 uur prijs: € 3,00 (p.p.)
Vetrek vanaf de SEO kantine. Vandaag loopt de route via Boekelo naar Spielehof. De lange route gaat verder voor een rondje door de bossen van Twickel. Na terugkomst bij de SEO wacht de verrassing van de dag. Bestemming : Boekelo / Delden Afstand routes  : 35 / 65 km


00

Rommelmarkt G.K.V. Ons Clubje Glanerbrug

Vrijdag 30 augustus 18:00 uur – Ekersdijk 210

Afbeeldingsresultaat voor rommelmarkt

Op 30 augustus 2019 wordt er bij korfbalvereniging G.K.V. Ons Clubje weer een rommelmarkt gehouden. U bent vanaf 18:00 uur van harte welkom aan de Ekersdijk 210 te Glanerbrug. Mocht u nog spullen hebben voor de rommelmarkt dan kunt u via de website www.gkv-onsclubje.nl contact opnemen.


00

Wat vliegt er vanavond in het bos?

Vrijdag 30 augustus 21:00 – 24:00 uur

Tijdens de Nationale Nachtvlindernacht zal er in heel Nederland naar nachtvlinders worden gekeken, zo ook in Enschede. Bent u bekend met de Huismoeder, de Walstropijlstaart of de Gamma-uil? Mogelijk zien wij deze, en vele anderen, op vrijdag 30 augustus kruipend over onze lakens? Wij gaan zowel met lampen schijnen op lakens, als een lekker geurtje aanbrengen op bomen, waar nachtvlinders dol op zijn. Dit zal ervoor zorgen dat wij veel te zien krijgen. De gevangen nachtvlinders (meer dan 900 soorten in Nederland) zullen onze deskundigen fotograferen en op naam brengen. Bent u erbij?
Mocht het hard waaien of regenen, dan gaat het nachtvlinderen niet door. Vanaf 19.00 uur 30 augustus kunt u op onze website (www.knnv.nl/enschede) lezen of deze activiteit door zal gaan.

Boerderij de Viermarken

Viermarkenweg 85,

7522 LC Enschede

Benodigdheden: Zaklamp en camera

Kosten: Vrije gift

Website: www.knnv.nl/enschede


00

PROEF EET 2019

Vrijdag 30 augustus – 17:00 tot 23:00 u

zaterdag 31 augustus – 13:00 tot 23:00 u

zondag 1 september – 13:00 tot 21:00 u

Afbeeldingsresultaat voor proefeet enschede 2019

Van 30 augustus t/m 1 september presenteren Enschedese restaurants hun gerechten aan alle bezoekers.
Alweer de 34e editie van Proef Eet Enschede. De diversiteit aan kookkunsten van de deelnemers staan garant voor een bijzondere smaakervaring. Je kunt proeven van de heerlijkste gerechten en drankjes en er is een ook een uitgebreid en gevarieerd entertainmentprogramma.Tijdens de Proef Eet draait alles om ontdekken: kijk, proef en ontdek bestaande en vooral ook nieuwe restaurants. Ambachtelijk, vernieuwend en actueel, vers, puur, fris en met aandacht voor nieuwe culinaire technieken, trends en ontwikkelingen. Maar met respect voor historie, bestaande reputatie, herkenbaarheid en Twentse gastvrijheid.

Duyten: het betaalmiddel tijdens de Proef Eet. De Proef Eet heeft haar eigen betaalmiddel: de Duyt. Hapjes en drankjes betaal je met deze speciale Proef Eet munt. Voor € 1,25 krijg je 1 Duyt.
Duyten over na afloop? Wissel ze dan in bij de kassa.


SEPTEMBER


00

Pathmos Zomerfeest.

Zondag 1 september 10.00-16.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor pathmos zomerfeest 2019

De Enschedese wijk Pathmos viert zondag 1 september het Pathmos Zomerfeest.

Rondom het eenden parkje, Spinnerstraat, De Boei en de Buitenweg staan ongeveer 200 kramen met snuisterijen en culinaire versnaperingen. In de hele wijk zijn er optredens, muziek, een DJ, kinderparadijs en nog veel meer!

Dit jaar vieren we het Pathmos Zomerfeest voor de 17e keer!

Uiteraard is het kinderparadijs bij het eenden parkje gratis toegankelijk.

Wij hopen dat jij er ook bij bent om deze dag nog gezelliger te maken!


00

Kijken naar windsurfen op het Rutbeek

Zondag 1 september 11.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor windsurfen op het Rutbeek

De Oude Deuren Cup Rutbeek Surfivors op zondag 1 september is een wedstrijddag op Het Rutbeek waarbij het competitie-element uiteraard aan de orde is, maar waarbij zeker ook gezelligheid en fun centraal staan. Sommigen hebben het al over een reünie! Een gezellige stranddag
Het wordt een stranddag voor de hele familie. Er is genoeg te doen en te beleven en zeker méér dan alleen windsurfen! Eten, drinken, kijken en vertier, maar ook voor de kinderen is de tubingbaan geopend, zijn er gratis zeillessen in een Optimist en kunnen de kinderen o.a. pijl en boog schieten, paintballen en slacklinen
Je kunt het terrein gratis bezoeken. Denk wel aan autoparkeerkosten.


00

Buurtbarbecue in Speeltuin Stadsveld

Donderdag 5 september 17.30 uur

Vooraf aanmelden.

Afbeeldingsresultaat voor Buurtbarbecue in Speeltuin Stadsveld
Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte houdt op donderdag 5 september een buurtbarbecue met livemuziek in Speeltuin Stadsveld aan de Plataanstraat 50. Iedereen is hier van harte welkom. De barbecue is mede mogelijk gemaakt door een donatie van ING. Hou je van lekker eten, muziek en wil je nieuwe mensen leren kennen?

Meld je aan en schuif gezellig aan.
De inloop is vanaf 17.30 uur. De barbecue start om 18.00 uur. Bijdrage is zeven euro per persoon. Reserveren kan via www.restovanharte.nl of bel 0900 900 3030, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.


00

GOGBOT Centrum Enschede

Donderdag 5 t/m zondag 8 september

Afbeeldingsresultaat voor GOGBOT Centrum Enschede

zie: https://2019.gogbot.nl/program/
GOGBOT is een jaarlijks multimediafestival, een audiovisueel spektakel met exposities, workshops, lezingen, muziek en live acts in Enschede. Het festival is van 5 t/m 8 september 2019 in Enschede. GOGBOT 2019 duikt met het thema “BIO THE NEW DIGITAL” in de veel besproken wereld van de bio-art en digitale technologie. Binnen dit thema komen onderwerpen als genetische modificatie, stamceltransplantatie, nanotechnologie en gekweekt vlees aan bod. Internationaal beroemde kunstenaars als Agi Haines (UK) en Dmitry Morozov (RU) onderzoeken met hun spraakmakende werken de ethische grensvlakken van deze werelden. GOGBOT is een festival voor creatieve technologie met spectaculaire acts en installaties, internationale primeurs en heel veel jong talent. Vier lange dagen en nachten met exposities, live acts, conferentie, talks, awards, workshops, parties en meer in Enschede.


00

Middeleeuws Weekend Dragonheart

Zaterdag 7 en zondag 8 september – 11.00-17.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Middeleeuws Weekend Dragonheart

Kom zaterdag 7 en zondag 8 september naar het Middeleeuws tentenkamp van Dragonheart. Er zijn oude ambachten, roofvogels en zwaardgevechten.
Beide dagen van 11:00 uur tot 17:00 uur te bezoeken.
waar: Erve ‘t Stroink, Enschede prijs: Gratis
Het is een weekend dat voor en door de leden van Middeleeuws Genootschap Dragonheart wordt georganiseerd. Groepen/personen uit binnen en buitenland hebben de mogelijkheid om aan te sluiten en mee te doen aan dit kleinschalig event! Kom kijken.
Parkeren tegenover de Buurserstraat 372 en wanneer dit vol staat bij de Hubo aan de Buurserstraat 244 te Enschede.


00

Tuckerville

Zaterdag 7 september – 12.00-23.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Tuckerville

Zin in een dag vol buitenleven en muziek als afsluiter van het festivalseizoen? Dan ben je zaterdag 7 september 2019 op Tuckerville op de juiste plek!
Recreatiepark Het Rutbeek van 12.00 tot 23.00 uur.

Kosten: € 55,00 (dagkaart excl. 4,75 servicekosten)

Line up
– Ilse DeLange
– James Morrison
– Duncan Laurence
– Douwe Bob
– BLØF
– The Teskey Brothers
– Sam Outlaw
– Daniël Lohues
– en vele anderen…
Het Twentse land wordt omgetoverd in een sfeervol, warm en ongedwongen festival, waar popmuziek met folk-, roots- en Americana-invloeden door de speakers klinkt. Rocken, zwijmelen, meezingen of juist nieuwe talenten ontdekken? Op Tuckerville kan het allemaal! Daarnaast kun je je culinair laten verwennen bij één van de vele foodtrucks of je laten verrassen door het kinderprogramma van Kidsville.


00

Basiscurcus digitale fotografie

Zaterdag 7 september 9:30 t/m 12:00 uur

Afbeeldingsresultaat voor studio tubantia

Studio Tubantia Enschede

Getfertsingel 41

Op 7 september start Studio Tubantia weer met de basiscursus fotografie in Enschede. Je leert er hoe je camera werkt en hoe je de instellingen van je camera kunt gebruiken om de mooiste foto’s te maken. Je leert wat diafragma, sluitertijd en ISO in je foto doet en kan dat toepassen om een bepaald effect in je foto te verkrijgen. Ook leer je een betere compositie in je foto te maken waardoor je foto nog krachtiger wordt. Het enige wat je nodig hebt is een digitale spiegelreflex- of systeem camera. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. Aanmelden kan op de website van Studio Tubantia. www.studiotubantia.nl

Kun je niet op deze datum, kijk dan toch op onze website voor een ander moment.


00

Menzis Singelloop Enschede

Zondag 8 september

Afbeeldingsresultaat voor Menzis Singelloop Enschede

Om 12.00 uur staan weer zo’n 4500 enthousiaste hardlopers in het Enschedese Volkspark aan de start van één van de grootste en gezelligste hardloopevenementen van Oost-Nederland: de Menzis Singelloop Enschede. Langs de singels en in het Volkspark kunnen zij rekenen op ruim 20.000 supporters: van familie, vrienden en collega’s tot hele buurten die hun held(en) aanmoedigen!


00

Open dag Hospice Enschede

Zaterdag 14 september – 11.00-14.30 uur

Afbeeldingsresultaat voor Open dag Hospice Enschede

Hospice Enschede aan het Bijvank 155 houdt op zaterdag 14 september een open dag.
Hospice Enschede is nu ruim tien jaar in gebruik. In het hospice verblijven mensen die terminaal ziek zijn en te horen hebben gekregen dat ze nog maximaal drie maanden te leven hebben. Ze krijgen een eigen kamer in het huis en 24 uur per dag medische zorg. Met behulp van de zorgmedewerkers van Livio en de vrijwilligers wordt geprobeerd het verblijf toch zo aangenaam mogelijk te maken. De open dag heeft dit jaar als thema ‘Het leven mag geleefd worden!’ Vrijwilligers vertellen over hun ervaringen. Er zijn diverse stands op het gebied van comfort en ontspanning. De open dag is van 11.00 tot 14.30 uur.


00

Markt in het bos, Resort Bad Boekelo.

Zaterdag 22 september 10.00-17.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Markt in het bos, Resort Bad Boekelo.

Op zaterdag 20 juli 2019 is de jaarlijkse “Markt in het Bos”, op het terrein van Sandton Resort, Hotel Bad Boekelo.

Op een werkelijk unieke locatie (onder een enorme bomenpartij) vindt deze braderie & vlooienmarkt plaats.

Je vindt er nieuwe handel, restpartijen en de 2e hands goederen van de particulier, die zijn/haar oude potten, pannen, klein antiek, verzamelingen en overtollig huisraad wil verkopen.

Zelf een kraampje huren? Info/aanmelden: Tel: 06 26 222 593 en/of info@rezimarkten.nl


OVERIGE TIJDEN0


00

Expositie: 75 jaar bevrijding – Bibliotheek – toegang gratis

juni 2019 tot en met mei 2020

Afbeeldingsresultaat voor 75 jaar bevrijding - enschede
In het kader van 75 jaar bevrijding kijken we 75 jaar terug en brengen de hele bevrijdingsroute in beeld. In de Centrale Bibliotheek is van juni 2019 tot en met mei 2020 een semipermanente tentoonstelling te zien. Deze maandelijks wisselende tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met Eric Heijink van Second World War. De maandelijks wisselende tentoonstelling geeft een inkijkje in zowel de geallieerde opmars als ook in de lokale gebeurtenissen in het laatste oorlogsjaar van de Tweede Wereldoorlog. In het bezette  Europa werd in het voorjaar van 1944 met smart gewacht op de geallieerde invasie. Zo ook in Enschede, waar tegen die tijd nog honderden Joden ondergedoken zaten. Veel inwoners hadden in de jaren ervoor hun huis verloren aan de geallieerde bombardementen die onze stad hebben getroffen.
Hoe verging het de jonge soldaten op het slagveld? Wat merkte de gewone man in Enschede? Wat herinneren de kinderen van toen zich nog van die tijd? Waarom vielen binnen het verzet de meeste slachtoffers in het laatste oorlogsjaar? Aan de hand van foto’s, voorwerpen en dagboeken nemen we je mee terug naar toen.
Wilt u zich na het zien van de tentoonstelling verder in een van de onderwerpen verdiepen, dan biedt de bibliotheek een scala aan informatie.