Tips voor de

komende tijd

Elke donderdag nieuwe tips!


FEBRUARI


.

Met je kleinkind Uilenballen pluizen

woensdagmiddag 20 februari – 15.00 uur tot 17.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor uilenballen pluizen

Wat zit er allemaal in een uilenbal? Pluis dat lekker uit tijdens de kindermiddag ‘Uilenballen pluizen’ van Landschap Overijssel op woensdagmiddag 20 februari 2019. Locatie is landgoed Hof Espelo bij Enschede. Het is een creatieve en leerzame middag voor kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Ook leuk voor de (groot)ouders! Het is een inloopactiviteit die duurt van 15.00 uur tot 17.00 uur. Uilenballen pluizen vies? Nee hoor! Uilenballen zijn juist hartstikke interessant. De uil is namelijk een roofvogel en eet graag muizen. En dat zie je terug in zijn uitwerpselen, de braakballen. Die zitten vol botjes, haartjes en muizenschedeltjes. Leuk om dit eens goed van dichtbij te bekijken met een vergrootglas en pincet. Zo leren kinderen alles over uilen en hun bijzondere eetgewoonten. De activiteit duurt ongeveer een uur.
Tip: trek warme en oude kleren aan die vies mogen worden.

Bezoekerscentrum Koetshuis Hof Espelo,

Weerseloseweg 259, 7522 PS Enschede

Kosten: € 2,50 (per kind)


.

Enschede Energie Loket

Afbeeldingsresultaat voor Enschede Energie Loket

woensdag 20 februari 10:00 – 16:00 uur
Kom langs voor al uw vragen over groene stroom, energie besparen en het verduurzamen van je woning. De medewerkers van Enschede Energie en Duurzaam (T)huis Twente zitten klaar voor een vrijblijvend en gratis advies. Meer informatie www.enschede-energie.nl/energieloket

HUB Twente Enschede Boulevard 1945 3


.

JeugdOrkest Nederland – Lunchconcert

Donderdag 21 februari –  12:30 uur

Afbeeldingsresultaat voor JeugdOrkest Nederland â?? Lunchconcert enschede

De gratis te bezoeken lunchconcerten zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres.
Studenten (onder andere masterstudenten) van ArtEZ en Codart en jonge talentvolle musici zorgen samen voor een gevarieerd programma, van kamermuziek tot jazz. De concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur. U hoeft zich van tevoren niet aan te melden voor de lunchconcerten.

Trio Maestoso, met twee orkestleden uit het JeugdOrkest Nederland, verzorgt een gevarieerd programma. Trio Maestoso
Zephyra van Rood – viool
Raven Hessels – cello
Johanna Kouwenhoven – altviool
Op 21 februari is er helaas geen lunch verkrijgbaar in verband met de schoolvakantie.

Muziekcentrum Arke zaal, Enschede

Toegang: gratis


.

WijnSpijs Surprise Dinner

donderdag 21 februari van 19:00 tot 22:00 uur

Afbeeldingsresultaat voor WijnSpijs Surprise Dinner 

Deze prachtige stad heeft het allemaal. Naast het Rijksmuseum, het Volkspark en de Grolsch Brouwerij bruist Enschede ook van veel toprestaurants. Maak kennis met 3 van deze prachtzaken tijdens het Surprise Dinner! Ga op 21 februari de complete verrassing aan:
• 3-Gangen verrassingsmenu
• 3 Bijpassende wijnen
• 3 Geweldige restaurants
Welke zaken u bezoekt blijft een verrassing tot het laatste moment! Bent u klaar voor een waanzinnige culinaire beleving? Op de dag van uw Surprise Dinner krijg u van ons een email met uw startrestaurant. Pas na het voorgerecht krijgt u een hint over uw volgende locatie. Zo gaat u door tot u drie heerlijke wijnspijs combinaties hebt gehad!

Voor reserveren zie https://www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/Enschede/

Kosten: € 64,- per persoon.


.

The Quake film, actie drama thriller

Donderdag 21 februari t/m maandag 25 februari – 21.25 uur

Afbeeldingsresultaat voor quake kinepolis
In 1904 wordt Oslo getroffen door een aardbeving met een kracht van 5,4 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in de ‘Oslo Graben’ die onder de Noorse hoofdstad loopt. Nu 115 jaar later zijn de signalen nog groter en tracht een man, Kristian Eikjord de overheid ervan te overtuigen dat het land gevaar loopt en dat een grote ramp aanstaande is.

Kinepolis Enschede
Colosseum 60, 7521PT Enschede, Tel: +31-53-8504600


.

Vroege voorjaarswandeling

vrijdag 22 februari – 14:00-16:00 uur

Afbeeldingsresultaat voor voorjaarswandeling rutbeek

Een vroege voorjaarswandeling op vrijdag 22 februari samen met de IVN Natuurgids in de omgeving van het Rutbeek. Tijdens deze vroege voorjaarswandeling in het afwisselende buitengebied van Enschede ga je samen met een IVN natuurgids op zoek naar eerste tekenen van de lente. Kijk eens hoeveel uitlopende knoppen er al zijn! En wie weet wat we verder nog op ons pad tegenkomen. Misschien zien we zelfs al trekvogels. Onze enthousiaste gids zal je er graag op attenderen. Neem daarom ook een verrekijker mee. Tevens zal hij uitgebreid vertellen over de cultuurhistorie van het gebied en het huidig gebruik van een deel van de Rutbeek. In deze periode van het jaar is de structuur van het gebied namelijk goed zichtbaar. Stevig schoeisel is aan te bevelen.

Buitencentrum De Voshaar,

Oude Boekelerdijk 40, 7546 PZ Enschede

Deelname: gratis. Vrije gift mogelijk


.

Excursie Wintervogels spotten

Vrijdag 22 februari – 14.00 -15.30 uur 

Afbeeldingsresultaat voor Excursie Wintervogels spotten colosseum
Welke wintervogels zijn er nog in de winter in Kristalbad te spotten? Ga vrijdag 22 februari 2019 mee met onze gidsen en ontdek ze samen. In de zomer vinden we er veel eenden soorten zoals de kuifeend, krakeend, slobeend, en vogels met bijzondere namen zoals het witgatje en de oeverloper. Maar welke vogels vind je er in de winter? Ga mee op excursie om ze te ontdekken.

Prijs: €5,- p.p. Parkeerplaats IJsbaan Twente, Colosseum 90, Enschede


.

Maan

Vrijdag 22 februari  – 20.30 uur

Afbeeldingsresultaat voor maan zangeres

Op vrijdag 22 februari, komt Maan optreden bij Metropool

Willem Wilminkplein 2, Enschede

Aanvang: 20:30 Zaal open: 19:30

Muziekcafé open: 18:30

Prijs: € 18,50 (voorverkoop) Avondkassa €20,75

Maan de Steenwinkel
Alleen de naam al spreekt tot de verbeelding. En alleen haar voornaam is inmiddels voldoende. Noem haar naam en 80% van Nederland weet wie je bedoeld. Maan, winnares van The Voice Of Holland. Maan van Dance Dance Dance. Niet van de buis te meppen. Maar vanavond zie je Maan de zangeres. Van hits welteverstaan.


.

Tea with the Dames

Zaterdag 23 en zondag 24 februari

Tea with the Dames is een Britse documentaire uit het jaar 2018. Vier veteranen uit het acteer vak komen aan het woord, over de hun levens als actrice in de jaren zestig en later. Zestig jaar geleden ging er een aardverschuiving door het Britse culturele establishment. Net zoals in de muziek en mode beleefde de theaterwereld een explosie van creativiteit en talent. Het effect ervan is tot op de dag van vandaag voelbaar. Cruciaal voor de creatieve en sociale veranderingen was een groep jonge actrices, onder anderen Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright en Maggie Smith. Allen zijn inmiddels geridderd tot Dame voor hun belangrijke bijdragen aan het acteursvak.
Concordia
Oude Markt 15-17,

7511 GA Enschede,

Tel: 053-430 09 99
zaterdag 23 februari aanvang: 13:30
zondag 24 februari  aanvang: 11:10

Toegang:  € 9,50


.

Round Midnight Orchestra – Crooners Night Club

Zaterdag 23 februari – 20:30 uur

Afbeeldingsresultaat voor Round Midnight Orchestra - Crooners Night Club

Crooners Night Club’ neemt je mee naar de nachtclubs van Las Vegas en New York in de jaren vijftig van de vorige eeuw, de wereld van filmsterren, maffia en swingende muziek.

Legendarische artiesten als Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr. en Nat King Cole gaven er spetterende shows, begeleid door de orkesten van onder anderen Count Basie, Duke Ellington en Quincy Jones. Het Round Midnight Orchestra, dat bestaat uit het puikje van de Nederlandse jazzscene, speelt hun beroemde songs, stand-up comedian Jeffrey Spalburg en zanger/verteller Thom Hoorweg zorgen voor sappige verhalen. Want hoe zat het nou met The Rat Pack? Wat was de rol van diva’s als Marilyn Monroe? En wat betekende de maffia voor de zangers?

De Kleine Willem

Langestraat 45

Entree: € 22,50


.

Martijn Fischer zingt Hazes

Zaterdag 23 februari – 20.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor martijn fischer zingt hazes

Eerbetoon aan de volkszanger André Hazes door Martijn Fischer.
Onze grootste volkzanger moeten we al 14 jaar missen, maar zijn popularietijd blijft groeien. Ook Martijn Fischer heeft een grote voorliefde voor deze zanger. Sinds 2012 vertolkte hij de hoofdrol van André Hazes in de musical “Hij gelooft in Mij”, die ruim 2 jaar te bewonderen was. Ook scoorde hij de hoofdrol in de film “Bloed, Zweet en Tranen”die in 2015 uitkwam. Dit moet wel betekenen dat zijn stem heel dichtbij die van Hazes komt. Deze avond zal Martijn de grootste hits van Hazes vertolken.

Metropool

Willem Wilminkplein 2

053 4322388 20.00 uur

voorverkoop € 20.25

Avondkassa € 22.50


.

Luz Jimenez: Expositie “Convergencia”

zaterdag 23 februari 12:00 t/m zondag 24 februari 18:00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Luz Jimenez: Expositie "Convergencia"

 
Werk van de Colombiaanse architect-kunstenaar Luz Graciela Jimenez Diaz wordt in de weekeinden van 23/24 februari en 2/3 maart geëxposeerd.

Zij is 28 jaar in Nederland werkzaam. Het werk omvat schilderijen en objecten.

Arendsmanhuis

H.B. Blijdensteinlaan 83


.

Verhalenpodcast: Sta op en vertel

Zondag 24 februari Inloop vanaf: 14.30 uur Aanvang: 15.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor bolwerk enschede

Er worden op zondag 24 februari waargebeurde verhalen van Overijsselaars verteld bij Het Bolwerk in Enschede. Deze keer met thema: Toeval bestaat niet.

Iedere inwoner van Overijssel maakt unieke gebeurtenissen mee. We delen deze ervaringen terwijl we met elkaar een potje bier drinken, tijdens de lunch of op verjaardagen. Deze grote- en kleine verhalen verbinden Overijsselaars.

Iedereen uit Overijssel kan zich aanmelden als verteller en hier moet het verhaal aan voldoen:
– Het verhaal duurt tussen de vijf en tien minuten en heeft een duidelijke kop, midden en staart.
– De verteller heeft het verhaal zelf meegemaakt.
– De verteller kan het verhaal uit het hoofd vertellen.
– Op het podium
Ook als je nog nooit op een podium hebt gestaan kan je meedoen met Sta op en Vertel. Iedere deelnemer krijgt op de dag zelf vanaf 12.00 uur begeleiding van stemcoach Debby Mureau

Deelnemen:
Per vertelmiddag hebben we plaats voor zes vertellers. Iedere middag heeft een eigen thema, maar er is ook (beperkte) ruimte om verhalen buiten het thema van de middag te vertellen.

Café Het Bolwerk,

Stadsgravenstraat 21,

7511EP Enschede,

Tel: 053- 4318746


.

NUTELLA PANNENKOEKENTRUCK

Zondag 24 februari 12.00 uur

Gerelateerde afbeelding

De Nutella Pannenkoekentruck rijdt in februari in Nederland en komt ook in Enschede!
Op het Van Heekplein vindt u op 24 februari de Nutella Pannenkoekentruck.

Het is de allereerste keer dat Nutella een eigen Pannenkoekentruck introduceert in Nederland. In Nederland wordt Nutella vooral gebruikt op brood voor het ontbijt of de lunch. Maar ook als topping voor pannenkoeken is Nutella heerlijk! Omdat Nederland hét ultieme pannenkoekenland is, wil Nutella met deze campagne deze heerlijke combinatie onder de aandacht brengen.

De tour start op 9 februari en doorkruist daarna heel Nederland. Natuurlijk komt de truck ook naar Enschede! Proef de heerlijke (gratis) pannenkoeken bij de Nutella Pannenkoekentruck.

H.J. van Heekplein


.

Kroamschudd’n bij de Schaapskudde

zondag 24 februari – 11.00 uur – 16.00 uur 

Afbeeldingsresultaat voor Kroamschudd'n bij de Schaapskudde

Kom zondag 24 februari  ‘Kroamschudd’n’! De lammetjes van Schaapskudde Haaksbergen zien je graag bij de nieuwe schaapskooi ‘Het Horstervennehoes’. Tijdens het ‘Kroamschudd’n’ mag je de lammetjes aaien en meekijken bij dagelijkse werkzaamheden in de kooi. Een lammetje adopteren kan ook, hiermee steun je de Schaapskudde. Tot in de kooi! Elke dag wordt de Stichting Schaapskudde Haaksbergen verblijd met nieuwe lammetjes. Zij worden buiten op de weide geboren en direct daarna door de herder en verschillende vrijwilligers opgehaald en naar de warme kooi gebracht. Hier krijgen zij een eigen onderkomen met warm stro en extra lekker voer voor de moeder, zodat ze voldoende melk maakt om haar kind(eren) te voeden. Als de lammetjes wat groter zijn worden ze samen met hun moeder overgeplaatst in een grotere groep waar ze fijn met elkaar kunnen spelen. Pas als ze sterk genoeg zijn gaan ze terug naar de wei en later in het jaar met de kudde mee naar het veen.

Kosten: €1,-

Schaapskooi Haaksbergen,

Schapendrift 11 ‘Het Horstervennehoes’.


.

Tentoonstelling en struinen naar Houtzwam

zondag 24 februari –  12:00 -16:00 uur

Afbeeldingsresultaat voor struinen naar Houtzwam

Zwavelzwam, eikenvuurzwam, vermiljoenhoutzwam. Wat hebben deze zwammen gemeen en hoe zien ze eruit? Dat ontdek je tijdens de activiteitenmiddag ‘Houtzwammen’ op zondag 24 februari op landgoed Hof Espelo. Naast een kleine maar fraaie expositie, kun je ook met paddenstoelkenners van de Nederlandse Mycologische Vereniging op zoek naar houtzwammen. De middag is van 12.00 tot 16.00 uur, er zijn diverse korte excursies waar je je bij aan kunt sluiten. De entree is gratis.

Hof Espelo Enschede Weerseloseweg


.

Meesterlijke pianokwartetten

Zondag 24 februari 14.30 uur

Afbeeldingsresultaat voor Notos Quartett

Hoewel het van de uitgever niet meer hoefde, schreef Mozart na een ‘te moeilijk’ bevonden eerste pianotrio, enigszins verbolgen de beloofde twee pianokwartetten. Gelukkig maar, want zo ontstond het wondermooie kwartet in Es, dat strijdlustig en uibundig begint, maar als spoedig zoetere tonen aanslaat die tot meehummen verleiden. Van Schumanns drie pianokwartetten is het derde het meest volkomen. Het ontstond in Leipzig, in die tijd de muzikale hoofdstad van Europa als cadeautje voor zijn vrouw Clara. Bartóks Pianokwartet werd onlangs herontdekt: het is een jeugdwerk in romantische stijl. Een passend trait-d’union tussen de pianokwartetten van Mozart en Schumann. Het met vele prijzen gelauwerde jonge, Duitse Notos Quartett neemt ons mee op reis langs deze meesterlijke pianokwartetten.

Muziekcentrum Noorderhagen 27 Enschede

Entree: € 22.75


.

Veen- en heidewandeling in Haaksbergen

Zondag 24 februari vanaf 9.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Veen- en heidewandeling in Haaksbergen.

Loop zondag 24 februari 2019 mee met de Veen- en heidewandeling in Haaksbergen en geniet van de mooie omgeving.

Vandaag staat de veen- en heidewandeling op het programma. U kunt kiezen uit afstanden tussen 5 en 30 km.

De route van deze wandeling gaat door de buurtschap de Honesch, het Haaksbergerveen en het Buurse zand. De natuurgebieden staan bekend om hun fraaie vennen en uitgestrekte heidegebieden. De route is gepeild en er is een duidelijke routebeschrijving aanwezig. Honden zijn, indien aangelijnd, toegestaan.

Starttijden
– 30 km tussen 9.00 uur en 11.00 uur
– 20 km tussen 9.00 uur en 12.00 uur
– 15 km tussen 9.00 uur en 13.00 uur
– 10 km tussen 9.00 uur en 14.00 uur
– 5 km tussen 9.00 uur en 14.00 uur

Start is bij het Gängelhuuske, Molenstraat 56 in Haaksbergen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.haaksbergen-wandelen.nl of neem contact op met Anny Hilderink, T 053 5726821 of Benny ter Huurne, T 053 053 5696544 (beiden bereikbaar tussen 18.00 en 19.00 uur).

website: bekijk de website

waar: Gängelhuuske, Haaksbergen

datum: 24 feb 2019

aanvang: 09:00 uur

einde: 14:00 uur

prijs: € 3,50 (Niet-leden)

extra prijsinformatie: Leden: €2,50


.

Lezing Voeding als medicijn

Dinsdag 26 februari 19.30 uur

Afbeeldingsresultaat voor Lezing Voeding als medicijn

In het hedendaagse jachtige bestaan hebben veel mensen last van vage klachten: weinig energie, vergeetachtigheid, prikkelbaarheid, concentratieproblemen, allergische klachten. Te vaak wordt dan niet gedacht aan voeding en levensstijl als mogelijke oorzaak. Toch kunnen het alledaagse, onbewuste en ongewilde (voeding)gewoontes zijn die jouw energie en vitaliteit ondermijnen. Ellen Steenbeeke geeft als ervaringsdeskundige, maar ook op basis van haar ervaringen met dergelijke klachten in haar praktijk, volop adviezen om je voordeel mee te doen. Zij zal uitleg geven over het belang om het lichaam te voorzien van alle benodigde bouwstoffen om optimaal te kunnen functioneren. Hoe een gezond voedingspatroon kan zorgen dat je weer goed in je vel zit. Een goed herstel- of voedingspatroon werkt preventief voor allerlei westerse ziekten, zoals hart- en vaatziekten, reuma, het niet zwanger kunnen worden en diabetes II. Het helpt daarnaast om klachten als bijvoorbeeld burn- out, depressie, ADHD/ADD, eczeem te verminderen tot zelfs helemaal te doen verdwijnen.
De psyche, beweging en ontspanning spelen ook een belangrijke rol en komen daarom ook uitgebreid aan bod bij de orthomoleculaire geneeskunde.
Ellen zal vertellen over haar werk als orthomoleculair therapeut en wat orthomoleculaire voeding precies inhoudt.

Tijdens de lezing houdt Ellen een quiz. De uitkomst van de quiz zal uitwijzen wie een onderzoek toegestuurd krijgt, om tijdens een gratis afspraak de uitkomsten hiervan te bespreken. Het onderzoek maakt deel uit van de Bravermantest. Deze test geeft inzicht in de aanmaak van de neurotransmitters dopamine, acethylcholine, GABA en serotonine. Deze signalerende stoffen bepalen onder andere hoe je slaapt, eet, drinkt, je vitaliteit en je stemming is. Door het onderzoek krijg je ook inzicht in de werking van het endorfinesysteem, het snelst werkende anti-stresssysteem van je lichaam.

“Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding”

Bibliotheek, Pijpenstraat.


.

Studium Generale: De man achter Poetin

 dinsdag 26 februari 2019 19:30 – 21:00

Rusland is een groot en machtig land met een voor ons enigszins ondoorgrondelijke leider: Vladimir Poetin. Sinds 2000 is hij ononderbroken de facto machthebber van Rusland. Hoe lukt hem dit, ondanks steeds meer kritiek op zijn optreden? Wat drijft deze man, welke gedachten schuilen er achter zijn politiek en waarom zoekt hij zo nu en dan de confrontatie met het Westen op? Een lezing over Poetin en Rusland anno 2019.

Prof. dr. Evert van der Zweerde is sociaal en politiek filosoof (Radboud Universiteit) en Ruslandkenner. Hij verdiepte zich in de denkers waarop Poetin zich beroept en komt sinds 1984 regelmatig in Rusland.

Vrijhof/Amphitheater  UT Enschede.


.

EXPOSITIE INKTSPOT – Verschillende politiek tekenaars.

t/m 10 maart 10:00 – 18:00 uur

Voor de 5e keer op rij presenteert Concordia de Inktspot expositie, samengesteld door de Stichting Pers en Prent.  Nederlandse cartoonisten geven in kranten en online media hun visie op de heersende internationale politiek. De expositie laat daarvan de 100 beste, meest opmerkelijke en spitsvondige cartoons van het afgelopen jaar zien. Bij de rondreizende expositie wordt de aanhangende Inktspotprijs uitgereikt. Winnaar van de inktspotprijs 2018 is Tjeerd Royaards, met de cartoon ‘Good migrant, bad migrant?’

Inktspotbattle
Op donderdagavond 28 februari organiseert Concordia de Inktspotbattle 2019. In de ‘arena’ aan de Langestraat gaan bekende politiek tekenaars de strijd met elkaar aan en vertalen actuele onderwerpen ter plekke naar spotprenten. Bezoekers kijken mee en de jury bepaalt de winnaar.

Op het strijdtoneel verschijnen onder andere: Kik (Benjamin Kikkert), Danibal, Marcjanjanssen (Marc-Jan Janssen), MosheGilula, Tjeerd Royaards (winnaar van de Inktspotprijs 2018).

Concordia Langestraat

Toegang Gratis


MAART


.

Excursie: Waterpark Lankheet Haaksbergen.

Zaterdag 2 maart – 10.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor excursi Waterpark Lankheet Haaksbergen

Ga zaterdag 2 maart 2019 mee op ontdekkingstocht door de bossen, rietvelden en oude beeklopen van Het Lankheet.

Tijdens de maandelijkse rondleiding door Waterpark Het Lankheet kom je op plekken die doorgaans niet vrij toegankelijk zijn voor publiek. Deskundige gidsen van de Historische Kring Haaksbergen nemen je graag mee op ontdekking door Het Waterpark.

Publiekswandeling; iedere eerste zaterdag van de maand
Iedere eerste zaterdag van de maand organiseert De Historische Kring Haaksbergen een publiekswandeling door Waterpark Het Lankheet. Samen met deskundige gidsen wandel je door de rietvelden, bossen, broekbossen, langs oude beeklopen en essen. Het is raadzaam je schoeisel aan te passen aan de vochtige omstandigheden.

De wandeling voert veelal door een niet vrij toegankelijk deel voor publiek. Op het programma staan de vloeiweiden, de gereconstrueerde oude omloop van de Buurse beek met de schutsluizen en een bezoek aan de het unieke architectonische boothuis en de houtvesterij.
Over dit rijke cultuurhistorische gebied valt veel te vertellen. Dat doen de gidsen dan ook graag. Zij kunnen je veel uitleggen over het ecologisch waterzuiveringssysteem en over het deels herstelde vloeiweidensysteem, dat een goed beeld geeft van hoe vroeger de weilanden bemest werden.

De wandeling start om 10.00 uur bij het Veldwerkcentrum.

Assinkweg 6, 7481 VW Haaksbergen

Aanmelden is niet nodig!

website: bekijk de website

waar: Veldwerkcentrum, Haaksbergen

datum: 02 mrt 2019

aanvang: 10:00 uur

prijs: € 5,00 (p.p.)


.

Faulty Towers – The Dining Experience

Maandag 4 maart – 19.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Faulty Towers - The Dining Experience enschede

‘Faulty Towers’ behoort wereldwijd tot de succesvolste tv-series aller tijden. In slechts twaalf afleveringen werd geschiedenis geschreven. De nooit opgenomen dertiende aflevering wordt werkelijkheid in het theater tijdens ‘Faulty Towers – The Dining Experience’. Je geniet van een driegangendiner en wordt bediend door Basil, zijn echtgenote Sybil en het Spaanse manusje-van-alles Manuel, gespeeld door drie van ’s werelds beste imitatoren. Het illustere trio sleurt je mee in een avondje vlekkeloos lopend hotel- en restaurantwezen. Please wait to be seated and: don’t mention the war! “De drie spelers, die ook fysiek herkenbaar zijn uit de serie, zitten uitstekend in hun rol, zij dollen wat met de gasten, en er is niets mis met de kwaliteit van het eten.” (de Volkskrant)

De Kleine Willem. prijs: € 69,00 is inclusief diner

Bestel hier uw kaarten!


Overige tijden


.

Gratis bloeddrukmeting

Elke eerste woensdag van de maand 10.00-15.00 uur

De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Vegro organiseert daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen.

Vegro

Boulevard 1945-335

Toegang gratis..

Het menselijk leven in negen episodes

De nieuwe collectiepresentatie van Rijksmuseum Twenthe, met als centrale thema ‘de menselijke conditie’. Op 22 juni 2018 opent in RMT de nieuwe én vernieuwende collectiepresentatie Ars longa, vita brevis. Het museum heeft negen hedendaagse kunstenaars gevraagd om ieder een eigen zaal samen te stellen waarin zij hun eigen werk combineren met een keuze uit de RMT-collectie. Alle kunstenaars reflecteren op het centrale thema ‘la condition humaine’. Het resultaat bestaat uit negen zeer uiteenlopende zalen met verrassende combinaties van kunstwerken, waarin steeds een ander aspect van de tweeslachtigheid van het bestaan wordt belicht. Deelnemende kunstenaars: Maar liefst negen kunstenaars hebben in het kader van Ars longa, vita brevis een kabinet samengesteld. Naast Peter Zegveld (1951) en Silvia B. (1963) zijn dat Bart Hess (1984), L.A. Raeven (1971), Berend Strik (1960), Philip Vermeulen (1986), Anne Wenzel (1972), Karin Arink (1967) en Armando (1929).

Te zien  t/m  22 juni 2021

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129

Entree: € 12,50

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.