Tips voor de

komende tijd

Elke donderdag nieuwe tips!

.

00


APRIL


0oo

Paaskermis Enschede

Afbeeldingsresultaat voor paaskermis

Van 13 t/m 22 april 2019 is het weer zo ver, de Paaskermis van Enschede.

Volkspark, Enschede  van 13.00 tot 23.00 uur.

————–

——-00


00

The Passion: Je bent niet alleen

Donderdag 18 april 20:30 uur

Afbeeldingsresultaat voor The Passion: Je bent niet alleen


Donderdag 18 april 20:30 uur op een groot scherm, vertoond in zowel de Stadskerk ‘de Verbinding’ ( Haaksbergerstr 118, Enschede) als de Renatakerk (Brinkstraat 70, Enschede i.s.m de Oosterkerk).

The Passion is een passiespel over de laatste uren van Jezus’ leven en Zijn opstanding uit de dood. Dit muzikale en indrukwekkende evenement vindt plaats op Witte Donderdag 18 april 2019 . Bekende Nederlandse artiesten o.a. Edwin Jonker, Edsilia Rombley zingen over het passieverhaal met de grootste Nederlandstalige pophits. Duizenden mensen zijn erbij aanwezig, honderdduizenden mensen kijken en luisteren live via NPO 1, NPO Radio 2 of internet. En ook wij kijken naar The Passion en jij kunt erbij zijn.

Op 18 april wordt dit evenement op groot scherm vertoond in zowel de Stadskerk ‘de Verbinding’ ( Haaksbergerstr 118, Enschede) als de Renatakerk (Brinkstraat 70, Enschede i.s.m de Oosterkerk). De deuren zijn vanaf 19.30 uur open, de uitzending start om 20.30 uur. Toegang is gratis evenals de koffie, thee en soep. Voor meer informatie: https://www.facebook.com/stadskerkdeverbinding/

http://www.renatakerk.nl/ http://www.stichtingxie.nl/


00

Emma wil Leven – toneel

Donderdag 18 april – 20.30 uur

Afbeeldingsresultaat voor emma wil leven
Emma wil leven’ is een intens en intiem portret, geschetst door de makers van ‘LEEF’, ‘PAAZ’ en het afgelopen seizoen met vijf sterren bekroonde ‘Ma’. Actrice Lisse Knaapen kruipt in deze tragikomische solo in de huid van Emma, een slimme, sportieve en grappige jonge vrouw. Maar Emma weegt slechts veertig kilo en is volgens haar ouders en artsen ernstig ziek. Hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Is Emma in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten? Lisse Knaapen toont de twijfels, angsten en geestige observaties van een jonge vrouw die verlangt naar controle, maar daardoor die controle juist verliest.
De Kleine Willem, Langestraat 45
prijs: € 19,50 (normaal)


00

Curiosa- en Snuffelmarkt

Vrijdag 19 april – 9.00-18.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Curiosa- en Snuffelmarkt

Kom vrijdag 19 april 2019, op Goede Vrijdag, naar de Extra Curiosa- en Snuffelmarkt op het Van Heekplein in Enschede. Je vindt er LP’s, EP’s, Mini LP’s, MaxiSingles, Singles, CD’s, DVD’s, videobanden, boeken, prenten, strips, glas, aardewerk, sieraden, oud speelgoed, religieuze objecten- en nog veel meer verzamelwaardig materiaal.

Aan deze markten mag iedere particulier deelnemen, die zijn/haar oude spulletjes wil verkopen. Hiervoor kan men contact opnemen met het telefoonnummer: 06-26222593 of via de mail: info@rezimarkten.nl

H.J. van Heekplein, Enschede
Gratis


00

Cape Town Opera Chorus – African Passion

Goede vrijdag 19 april – 20.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Cape Town Opera Chorus - African Passion

Na het wereldwijde succes dat het Cape Town Opera Chorus had met de African Angels, komt de winnaar van de Internationale Opera Award voor Chorus of the Year 2013, opnieuw naar de Nederlandse theaters. Dit seizoen zullen de achttien zangers en zangeressen een op Pasen geïnspireerd programma ten gehore brengen: ‘African Passion’, met daarin delen van de Matthäus Passion verwerkt.
“De Zuid-Afrikaanse stem is uniek, rijk van kleur en kracht en het vertegenwoordigt ’s lands beste kwaliteiten. Cape Town Opera koestert die stem, door mogelijkheden te creëren voor een rijkdom aan talent. Cape Town Opera geeft aan het publiek zowel thuis als overzee, de mogelijkheid om dat prachtige Zuid-Afrikaanse geluid te ervaren.

Het Wilminktheater, Wenninkgaarde

prijs: € 29,75 (2e rang)
extra prijsinformatie: 2e rang: €29,75 1e rang: €34,75 Toprang: €39,75


00

Maaike den Dunnen – concert

Vrijdag 19 april – 21.00-23.30 uur

Afbeeldingsresultaat voor Maaike den Dunnen

Vrijdag 19 april 2019 presenteert Den Dunnen haar tweede album ‘Inner Space’: een intieme reis door de abstracte gevoelswereld die we allemaal hebben. Sterke eigen songs, met af en toe een verrassende cover. Haar poëtische teksten kruipen onder je huid en worden begeleid door een dromerig ‘chamber jazz’ geluid zonder drums. Een verhalende show: met intieme liedjes, een knipoog naar cabaret en een mooie spanningsboog.

Jazzpodium De Tor, Walstraat Enschede

€ 15,00 (p.p.)


00

Twentse Wandel4daagse – Losser

In het paasweekend, van 19 t/m 22 april 

Afbeeldingsresultaat voor Twentse Wandel4daagse - Losser

De Twentse Wandel4daagse is uniek omdat bij dit wandelevenement vier organisaties ieder een wandeldag voor hun rekening nemen.

Het unieke van de Twentse Wandel4daagse is dat er iedere dag vanaf een andere locatie in of bij Losser gestart wordt. Iedere dag heeft ook zijn eigen organisator en aanbod aan afstanden. Deelnemers kunnen 1, 2, 3 of 4 dagen naar keuze deelnemen. Welke dagen en welke afstanden dat zijn, dat bepaalt u als deelnemer zelf. U kunt het dus zo moeilijk of makkelijk maken als u zelf wilt. Wat iedere dag hetzelfde is, is de prachtige Twentse omgeving en de welbekende Twentse gastvrijheid.

1e Wandeldag – 19 april (Goede Vrijdag) De Steenfabriek

Wandeltocht start locatie Steenfabriek De Werklust – door Steenfabriek de Werklust. Waarschijnlijk kunnen deelnemers op de dag zelf een uniek kijkje nemen op het terrein van de Steenfabriek. Smuddeweg 3, 7581 PN Losser

2e Wandeldag – 20 april – 10e Loslopers Voorjaarswandeltocht

Start locatie Lossers Voetcomfort – door AdHocWerk. De opbrengst van deze dag gaat naar een goede doel.

Raadhuisstraat 20, 7581 AA Losser

3e Wandeldag – 21 april (1e Paasdag) – Paaswandeltocht Smokkel-wandeltocht aan de Dijk Start locatie Erve Kraesgenberg.

Bookholtlaan 23, 7581 BB Losser

4e Wandeldag – 22 april (2e Paasdag) – Smokkel-wandeltocht aan de Dijk. Startlocatie Denekamperdijk 59, Losser.


00

Recordpoging droogschaatsen MS Research

Zaterdag 20 april 13:00 t/m 13:30 uur

Afbeeldingsresultaat voor Recordpoging droogschaatsen MS Research
Fit20 organiseert op 20 april een evenement om een Record te zetten: Met 400 mensen een treintje maken en droogschaatsen, met voorop Gianni Romme.

IJSBAAN TWENTE heeft het ijs van de baan, we kunnen er op onze schoenen terecht om op de plek de schaatsbeweging te maken… ..voor het goede doel: Donaties voor Stichting MS Research.

Kort maar krachtig. DOE JE MEE? #sluitaanvoorMS


oo

Bram van der Vlugt & Thomas Verbogt – Kat op het Spek & Vogel

Zaterdag 20 april – 20.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Bram van der Vlugt & Thomas Verbogt

Martinus woont in een oud stationsgebouw. Als dertienjarige is hij er komen wonen en nooit meer vertrokken, al beweert hij zelf van wel. Vijfenzeventig jaar later kijkt hij met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid. Toch zoeken ze naar wat er in de oorlog is gebeurd en wat Martinus al die jaren heeft weggestopt. Pijnlijke gebeurtenissen worden blootgelegd, mooie inzichten verworven en de angst voor het naderende einde brengt kleinzoon en grootvader tot elkaar.

‘Vogel’ is een ode aan de kracht van het verhaal. Thomas Verbogt schreef het speciaal voor de 85e verjaardag van Bram van der Vlugt. De éminence grise van het Nederlands toneel gaat het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten. Never let the truth ruin a good story.

Het Wilminktheater, Wenninkgaarde Enschede

prijs: € 21,25 (2e rang)
extra prijsinformatie: 3e rang: €16,25 2e rang: €21,25 1e rang: €26,25 Toprang: €31,25


oo

Paasvuur Lonneker

Zondag 21 april 2019 – 20.15 uur
Afbeeldingsresultaat voor Paasvuur Lonneker
Op 21 april, eerste paasdag, brandt het paasvuur van Lonneker aan de Vliegveldweg, ter hoogte van de Lonnekeresweg.

Om 20.00 vertrekt muziekvereniging Excelsior Lonneker vanaf het dorpsplein naar het paasvuur. Iedereen die naar het paasvuur wil, kan daar dan achteraan lopen. Rond 20.15 uur komt de optocht aan bij het paasvuur en kan iedereen genieten van deze warme paastraditie.

Paasvuur Lonneker – Vliegveldweg, Enschede


00

VVV Paaswandeling De Lutte

2e Paasdag 22 april

Afbeeldingsresultaat voor VVV Paaswandeling De Lutte

2e Paasdag organiseert VVV De Lutte de traditionele paaswandeling. Deze keer gaat de route door het stuwwalgebied van de Hooge Lutte, langs mooie paden, over de Belvedère met een prachtig vergezicht en natuurlijk een stukje Paasbergweg.

De lente is volop zichtbaar; onderweg kun je genieten van de prachtige natuur in dit gebied en worden de deelnemers getrakteerd op koffie/thee met wat lekkers en een heerlijk hapje van Worst & Meer. Aan het eind van de wandeling is er een heerlijk ijsje bij IJssalon La Venezia; voor de kinderen is er een kleurplaat bij de eerste stop.

Je kunt kiezen uit de lange route van 9 kilometer of de korte route van 5 kilometer. De korte route is ook geschikt voor een kinderwagen of scootmobiel. Kortom een prachtige wandeling om even heerlijk te genieten van de omgeving van De Lutte.

De kosten zijn voor volwassenen € 6,50 en kinderen tot 12 jaar € 3,50, inclusief koffie/thee met lekkers en traktaties.

Er kan gestart worden tussen 10.00-12.30 uur bij VVV De Lutte, Plechelmusstraat 14, De Lutte. Voor meer informatie: www.vvvdeluttelosser.nl of 0541-551160.

Wanneer
22 april | 10:00 uur – 12:30 uur

Prijzen
€ 3,50 Entreeprijs kinderen (t/m 12 jaar)

€ 6,50 Entreeprijs Volwassenen


00

Paashaas klaar: starten maar bij de Lonneker Molen!

2e paasdag maandag 22 april 11:00 t/m 15:00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Paashaas Lonneker
Kom op 2e Paasdag tussen 11.00 – 15 uur naar de Lonneker Molen daar is (weer) van alles te beleven! Maak een rondje om het molenerf en zoek naar de opdrachten Ga sjoelen met de paashaas op het erf Raad het juiste aantal eitjes in de pot Zoek de verschillen Breng de paashaas naar het goede huis Ga knuffelen met de kuikentjes Bezoek de Molen Kijk in de wagenschuur bij de landbouwwerktuigen\ Maal je eigen graan. Eet een lekkere pannenkoek En beleef een gezellige dag!!!


00

Seniorenbeurs 2019

Donderdag 25 april – 10.00-16.00 uur

0

oo


00

Opening Grensstenenroute

vrijdag 26 april – 15.00 uur

Vanekerstenen aan de Aamsveenweg, Enschede.

Wilt u de grens beleven? Fiets dan de Grensstenenroute!

Feestelijke opening op vrijdag 26 april  om 15.00 uur, bij de Werthepaal (hoek Twistveenweg-Weustinkhoekweg). Fiets na de onthulling een deel van de route mee en ontvang na afloop de routegids.

Werthepaal

Weustinkhoekweg 200


00

KONINGSFESTIVAL ENSCHEDE 2019

Een feestelijke Koningsfestival voor jong en oud!

Afbeeldingsresultaat voor KONINGSFESTIVAL ENSCHEDE 2019

Vrijdag 26 en zaterdag 27 april 2019 staat Enschede in het teken van het Koningsfestival. In het hele centrum wordt zijn diverse activiteiten.

Op vrijdagavond (Koningsnacht) zijn The Dirty Daddies te horen en zien op het grote podium op de Oude Markt. Op zaterdag (Koningsdag) is de bekende nederpopband Van Dik Hout de grote headliner binnen het programma op de Oude Markt.

Kindermatjesmarkt op Stationsplein en Wilminkplein
Vanwege de reguliere zaterdagmarkt op het H.J. van Heekplein vindt de kindermatjesmarkt dit jaar plaats op het Stationsplein en Wilminkplein. De kramen van de Oranjemarkt staan zoals ieder jaar weer opgesteld als een feestelijk lint door de straten in de binnenstad.

Koningsnacht – 26 april
Vanaf 20.00 uur kan het publiek op de Oude Markt genieten van een gevarieerd programma met om 22.30 een spetterend optreden van The Dirty Daddies. Deze coverband is al ruim zes jaar te zien in menig feesttent en op festivals zoals de Zwarte Cross, Paaspop en Concert At Sea. Het Jacobusplein (achter de Jacobuskerk), wordt door Rico Latino veranderd in een salsaplein. Vanaf 20.00 uur kun je hier dansen op de klanken van diverse DJ’s en Team Latino. Ga bij het podium van Café Rocks uit je dak op de hardrock van Metallica gepresenteerd door Present Danger. De Walstraat wordt omgetoverd tot Juliana’s Jurkjes Parade met uitbundige aankleding, diverse (travestie)shows, Hollandse meezingers en DJ Marcel Spijkerman. Op het Ei van Ko, deze dagen omgedoopt in Bea’s Beats, kan er met Remember the Time worden gedanst op de lekkerste R&B en hiphop tracks van de jaren 90 tot nu.

Koningsdag – 27 april
De dag begint om 9.00 uur met de Oranjemarkt en de Kindermatjesmarkt (Stationsplein en Wilminkplein). Het feest op de Oude Markt start vanaf 12.00 uur met een gevarieerd muziekprogramma met  DJ’s en spetterende live optredens van o.a The First Showband en Van Dik Hout. Van Dik Hout is één van de meest toonaangevende bands van de Nederpop. De band brak in 1994 door met ‘Stil In Mij’ en scoorde later ook hits als ‘Alles Of Niets’ en ‘Tot Jij Mijn Liefde Voelt’. Ook werden grote hits gescoord als ‘Mijn Houten Hart’ en ‘Zij Maakt Het Verschil’ als gelegenheidsformatie De Poema’s, met Acda & de Munnik. Van Dik Hout stond op festivals als Pinkpop, Lowlands en Concert at SEA en deed talloze club- en theatertours door Nederland. Bij Rico Latino gaan vanaf 13.00 uur de voetjes van de vloer met een afwisselend programma met dansworkshops en live muziek van de 6-mans Gerardo Rosales sextet. Op het buitenpodium van Café Rocks start om 13.00 uur het programma met Storm. Vervolgens treden Mike Hup & The Gravel-Pit Groove Band en Ticklebold op. Om 19.00 uur spelen de mannen van Spit nummers van hun favoriete rockbands. In de Walstraat start het programma om 14.00 uur met een afwisseling van (live)muziek en diverse travestie acts.

www.koningsfestivalenschede.nl


00

Fietstocht Vereniging Koninginnedag Lonneker

Zaterdag 27 april 13.30 uur

Afbeeldingsresultaat voor Fietstocht Vereniging Koninginnedag Lonneker 

Aanmelden bij café Sprakel Dorpsstraat 137 om 13.30 uur.

Starten vanaf 14.00 uur.

Voor een drankje en hapje wordt gezorgd.

Routes van 10 km en 20 km.


00

KONINGSDAG BOEKELO

Zaterdag 27 april – 10.00 uur
Afbeeldingsresultaat voor KONINGSDAG BOEKELO
Op Sportcomplex De Zweede De dag zit boordevol activiteiten; een funrun, fietspuzzeltocht, vogelschieten, zeskamp, cornholl. Geen zin in een sportieve activiteit? Geen probleem! Kom dan gezellig kijken, luisteren naar de muziek of iets lekkers eten of drinken. Iedereen is de hele dag van harte welkom.

P R O G R A M M A: 10.00 – 11.00 RONDGANG MET VERSIERDE FIETSEN Vertrek vanaf het Bleekerijplein naar de Zweede met de schutterskoning 2018, Tom Nijhuis en de schuttersprins Youri Schuilenburg voorop, gevolgd door de optocht met versierde fietsen/skelters/kinderwagens en meer. Op sportpark de Zweede vinden aansluitend de festiviteiten plaats.

MFA De Zweede

Boekelosestraat 275


MEI


00

Kom hier dat ik u kus

Woensdag 1 mei – 20.00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Kom hier dat ik u kus

‘Kom hier dat ik u kus’, de tweede roman van Griet Op de Beeck, werd binnen een week na verschijning een bestseller en door het DWDD-panel uitgeroepen tot Boek van de Maand. Inmiddels zijn er ruim 360.000 exemplaren verkocht en ontving Op de Beeck vele prijzen voor haar wondermooie en aangrijpende roman.Na het succes van de toneelbewerking van haar debuutroman ‘Vele hemels boven de zevende’ is nu Op de Beecks confronterende verhaal
‘Kom hier dat ik u kus’ wordt een toneelvoorstelling vol humor, scherpte en ontroering. Mirjam Koen regisseert een topcast met onder anderen Sophie van Winden, Kirsten Mulder, Dragan Bakema en Oda Spelbos in dit aangrijpende verhaal over ouders en kinderen, de zoektocht naar identiteit, het lef om eigen keuzes te durven maken en de grillen van de liefde.

Het Wilminktheater, Wenninkgaarde Enschede

prijs: € 24,75 (2e rang)
extra prijsinformatie: 3e rang: 19,75 2e rang: 24,75 1e rang: 29,75 Toprang: 34,75


00

Workshop linosnede

Zaterdag 4 mei 9:30 t/m 12:00 uur

Afbeeldingsresultaat voor Workshop linosnede

De linosnede is een grafische techniek. Met gutsen wordt in linoleum een tekening uitgegutst. Hierna wordt met een inktroller de drukplaat van zwarte of gekleurde drukinkt voorzien. Vervolgens wordt hierover een vel papier krachtig aangedrukt. De afbeelding ontstaat in spiegelbeeld door het linoleum dat is blijven bestaan. Dit is een hoogdruktechniek; de uitgekerfde delen worden als uitsparingen zichtbaar in de afdruk. Tijdens de workshop maak je je eigen afdruk(ken). Je gutst een voorstelling in linoleum en vervolgens druk je deze af op papier. Kosten € 45,- inclusief materiaalkosten, koffie en thee. Heb je interesse? Geef je op via e-mailadres: info@fionarijpkema.nl

Zessprong
Enschede
Kottendijk 110-B


00

EXPO Chinese Schilderkunst

donderdag 2 mei t/m donderdag 20 juni

Afbeeldingsresultaat voor Chinese Schilderkunst

Vanaf donderdag 2 mei toont Vrijhof Cultuur schilderijen van Adelaide Lam in de vitrines van gebouw de Spiegel op de Campus van de Universiteit Twente. Chinese schilderkunst is een van de oudste artistieke tradities ter wereld. Deze kunstvorm wordt tot op heden beoefend in China. Ook Adelaide Lam, geboren in Hong Kong (China) en wonend in Enschede, beoefent deze traditionele manier van uiten. De penseelstreken worden zonder aarzeling, snel, trefzeker en vloeiend van beweging op het rijstpapier gezet. Door deze manier van werken ontstaan er geen vlekken op het papier dat namelijk zeer absorberend is. Een techniek die om concentratie vraagt en zoals zij zelf zegt een meditatieve werking kan hebben. Naast de zogenaamde “4 heren” – dat zijn bamboe, Pruimenbloesem, Orchidee, en Chrysant – schildert zij graag landschappen en dieren, vooral vogels en paarden. Meet & Greet Op de eerste dag van deze expositie, donderdag 2 mei, zal kunstenaar Adelaide Lam tussen 14.00 en 16.00 uur aanwezig zijn in de Spiegel.

De expositie is te zien van donderdag 2 mei tot donderdag 20 juni 2019. Plaats : Vitrines gebouw de Spiegel, Drienerlolaan 5, Universiteit Twente.

De Spiegel is op werkdagen geopend van 08.00 tot 18.00 uur. NB In het weekend is de Spiegel gesloten.


00

Nathalie Baartman – Breek Cabaret

Donderdag 16 mei – 20.30 uur
Afbeeldingsresultaat voor Nathalie Baartman â?? Breek Cabaret
‘Breek’ is een subtiel-hilarische voorstelling over kwetsbaarheid en het ongemak van stilte. Alles op het randje van de gekte.

Ze zei: “Neem een ‘breek’, joh. Dat kan hier op de stoeptegel. Hier heb je een hapje gefrituurde sprinkhaan. Verstil de gewoonte, troost die vreemdeling en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer.” De opvolger van ‘Voest’, gebracht door “een bijzonder, eigenzinnig en betrokken cabaretier”, zoals Theaterkrant Natalie Baartman omschreef.

De Kleine Willem, Langestraat 45 Enschede

prijs: € 19,50 (normaal)


Overige tijden


.

Gratis bloeddrukmeting

Elke eerste woensdag van de maand 10.00-15.00 uur

De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Vegro organiseert daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen.

Vegro

Boulevard 1945-335

Toegang gratis.


00


00

ZOEKTOCHT DAY IN DAY OUT

31 maart t/m 8 mei

Afbeeldingsresultaat voor ZOEKTOCHT DAY IN DAY OUT

Een tentoonstelling van Peter van den Akker over zijn werk en ontwikkeling uit vroegere periodes. Peter van den Akker presenteert op 31 maart 2019 zijn oeuvrecatalogus ‘Zoektocht day in day out’ met schilderijen, werk op papier, beelden en opdrachten over de periode 2018 – 1978. Tijdens de begeleidende tentoonstelling – 31 maart t/m 8 mei – laat hij naast recent werk ook zijn ontwikkeling uit vroegere periodes zien.
“In mijn beelden staat het mensbeeld centraal, niet als individu, maar als universele gestalte. Vanuit verschillende invalshoeken onderzoek ik mensen in allerlei gedaantes en uitdrukkingen. Deze geef ik met minimale vormen weer met zoveel mogelijk zeggingskracht in een balans tussen conceptueel en persoonlijk”. Peter van den Akker is een multitalent. Zijn werk omvat vele technieken in verschillende materialen. Hij maakt beelden van staal, schilderijen, gemengde technieken op papier/collages, zeefdrukken en keramische objecten.
Opening zondag 31 maart 2019 om 16:00 uur.
Peter van den Akker licht zelf de tentoonstelling toe.
Beeld & Aambeeld  Walstraat 13 7511GE Enschede,  entree gratis.

.

Het menselijk leven in negen episodes

De nieuwe collectiepresentatie van Rijksmuseum Twenthe, met als centrale thema ‘de menselijke conditie’. Op 22 juni 2018 opent in RMT de nieuwe én vernieuwende collectiepresentatie Ars longa, vita brevis. Het museum heeft negen hedendaagse kunstenaars gevraagd om ieder een eigen zaal samen te stellen waarin zij hun eigen werk combineren met een keuze uit de RMT-collectie. Alle kunstenaars reflecteren op het centrale thema ‘la condition humaine’. Het resultaat bestaat uit negen zeer uiteenlopende zalen met verrassende combinaties van kunstwerken, waarin steeds een ander aspect van de tweeslachtigheid van het bestaan wordt belicht. Deelnemende kunstenaars: Maar liefst negen kunstenaars hebben in het kader van Ars longa, vita brevis een kabinet samengesteld. Naast Peter Zegveld (1951) en Silvia B. (1963) zijn dat Bart Hess (1984), L.A. Raeven (1971), Berend Strik (1960), Philip Vermeulen (1986), Anne Wenzel (1972), Karin Arink (1967) en Armando (1929).

Te zien  t/m  22 juni 2021

Rijksmuseum Twenthe

Lasondersingel 129

Entree: € 12,50

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.