Computer – foto – film

 

 

Seniorweb

Het SeniorWeb Leercentrum Enschede biedt verschillende cursussen, workshops en individuele lessen aan. Er is een aanbod voor de periode januari tot en met april en september tot en met december. U vindt dit bij Cursusaanbod op de website en op de cursuspagina van de Openbare Bibliotheek.
De cursussen en workshops zijn bedoeld voor senioren (50+) en zijn toegankelijk voor leden en niet-leden van Seniorweb. Lidmaatschap van de bibliotheek is niet verplicht.
Bij alle cursussen en workshops is vermeld wat u nodig heeft om thuis opdrachten te kunnen uitvoeren. In het PCLab (het computerlokaal) wordt Windows 10 gebruikt.
Ook uw eigen voorkennis is van belang. Ervaring met Windows en internet betekent bijvoorbeeld dat u al de Windows 10 Basiscursus heeft gevolgd.
Computerspreekuur:
SeniorWeb Leercentrum Enschede houdt één keer per maand (uitgezonderd in de zomer) een computerspreekuur.
U kunt hier gratis terecht met uw computervraag of -probleem. Een deskundige van SeniorWeb helpt u verder. Het computerspreekuur is niet bedoeld voor reparaties of installatie van hardware en software. Maar alle andere vragen over het gebruik van de computer zijn welkom.
Het computerspreekuur staat open voor senioren, zowel voor leden als niet-leden van SeniorWeb. Lidmaatschap van de Openbare Bibliotheek is niet verplicht.

Locaties:

  • Openbare Bibliotheek  – Pijpenstraat 15
  • Bibliotheek Stadsveld – Meindert Hobbemastraat 28
  • Bibliotheek Zuid – Wesselernering 46
  • Bibliotheek Glanerbrug- Gronausestraat 1166
  • Bibliotheek Twekkelerveld  – Zonstraat 1

 

Voor meer informatie: https://enschede.seniorweb.nl/

 


 

Videoclub face

De dinsdagavond is de clubavond van videoclub Enschede. Interesse om te filmen of te leren filmen? Dan bent u bij Videoclub Face – Enschede op het juiste adres. De Film & Video Amateur Club Enschede verenigt videofilmers die meer willen dan alleen een eenvoudig vakantiefilmpje maken of een filmpje van een kinderpartijtje FACE probeert de kwaliteit van de films van haar leden op een hoger plan te krijgen. Dat doen we door per jaar ongeveer 20 clubavonden te verzorgen. FACE geeft geen doorlopende cursussen maar er is wel heel veel te leren. Zo houden werkavonden en workshops waar wat geleerd kan worden en tijdens clubavonden kun je je films vertonen en commentaar vragen aan leden met meer ervaring. Er zijn elk jaar twee avonden ingeruimd voor het vertonen van vakantiefilms of familiefilms. We organiseren kleine onderlinge wedstrijden met prijsjes. Jaarlijks is er een ‘grote’ wedstrijd om de club-Oscar. Goede films kunnen een clubcertificaat krijgen waardoor ze mee kunnen doen aan regionale en landelijke wedstrijden. 2 x per maand is er op de dinsdag een clubavond.

Een prachtige hobby!

http://www.videoclubenschede.nl

€ 70,= per jaar

Meijershoes

Kerkstraat 100 7532 AT  Glanerbrug

053 – 4300144

 


 

Fotoclub F.C. De Zoeker

Fotoclub F.C. De Zoeker is een Enschedese club van vrijetijdsfotografen. De vereniging stamt uit 1947 en is uitgegroeid tot een van de oudste fotoverenigingen in de regio Twente. De leden zijn liefhebbers van de fotografie in al zijn vormen en mogelijkheden. De club telt ongeveer 30 leden. Elke tweede woensdag van de maand komt men bijeen in Fotogalerie Objectief aan de Walstraat in Enschede. Daar wordt elkaar laatste werk besproken. Wij nodigen u hiervoor van harte uit.

http://fotoclubdezoeker.nl

053-4306109

 


 

Senior Whizzkids

Computerhulp nodig? De Senior Whizzkids helpen u graag!

  • Doet uw e-mail het niet meer?
  • Lukt het installeren van een programma niet?
  • Kunt u geen verbinding krijgen met het internet?
  • Heeft u moeite met instellingen van uw dvd of tv?
  • Weet u niet hoe u apps op uw e-reader of tablet kunt downloaden?

Bij Senior Whizzkids zijn ervaren 55-plussers aangesloten die anderen op vrijwillige basis willen helpen bij computer-, audio-, tv- en videoproblemen. Maar ook als u problemen heeft met uw e-reader of tablet. Zij kunnen u bijvoorbeeld helpen bij het installeren van programma’s en/of printers.

Uitleg en ondersteuning
Er zijn binnen de Senior Whizzkids ook vrijwilligers actief die het leuk vinden om u uit te leggen hoe programma’s werken. Zijn de gebruiksaanwijzingen onbegrijpelijk of krijgt u uw tv niet geprogrammeerd, dan kunnen de Senior Whizzkids u helpen! Zij programmeren uw apparatuur en leggen uit hoe alles werkt. Let op! De Senior Whizzkids zijn GEEN monteurs en zij gaan geen storingen in uw computerkast of tv repareren. De apparaten blijven gesloten.

Kosten
Hulp van een Senior Whizzkid kost €5,- per keer.

Contact
Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met Alifa Welzijn Ouderen.

Contactpersonen
Naam: Gerard Kirchjünger
Functie: Ouderenadviseur
E-mail: g.kirchjunger@alifa.nl

Tel. (053) 432 01 22

 

Alifa Welzijn Ouderen
Pathmossingel 202
7513 CM Enschede
Tel. (053) 432 02 22