Fietsen en wandelen

Wandelen

Nordic walking

Kom eens meedoen met een van onze Nordic Walking groepen! Onder begeleiding van ervaren trainers/sters starten wij met Nordic Walking vanuit het clubhuis of vanaf de trimbaan. Meerdere keren per week is er een walk. Er wordt rekening gehouden met tempoverschillen binnen de groep, zodat het mogelijk blijft dat ieder zijn eigen tempo kan bepalen.

Niveau 1 snelheid 4 a 5 km per uur, Niveau 2: 5 a 7 km per uur, Niveau  3: 7 a 8 km per uur. Opstapgroep niveau 1 en 2 kunnen wandelaars met elkaar op stap.

Tion informatieadres:
Annemieke van der Meer,
Coördinator nordic walking

06 – 14 36 31 99

nordicwalking@action48.nl

Basiscursus Nordig Walking

De atletiekclub AC TION verzorgt in  september een basiscursus Nordic Walking vanuit het clubhuis aan de Geessinkweg. Deze basiscursus wordt gegeven onder leiding van gediplomeerde Nordic Walkingtrainers.

In 6 weken leer je de fijne kneepjes van de nordic walkingtechniek en sluiten we elke training af met een kop koffie/thee.

Daarna bestaat de mogelijkheid om je aan te sluiten bij één van de bestaande Nordic Walkinggroepen die wekelijks trainen binnen onze vereniging.

Plaats: Clubhuis aan de Geessinkweg 220
Tijd: 9.00 uur tot ca. 10.30 uur
Prijs: 5 Euro per persoon inclusief gebruik van poles, koffie/thee.
Inlichtingen en aanmelden: nordicwalking@action48.nl
Jan van Langen  06-21882451

Nivon Enschede

Netwerk voor Natuur & Cultuur

Het Nivon is een sociaal culturele vereniging in Nederland met 100 afdelingen en ruim 17.500 leden. Internationaal zijn er 500.000 leden in 20 landen.

De Nivon-afdeling Enschede telt bijna 300 leden en heeft werkgroepen, cursussen en activiteiten, onder andere op het gebied van: internationale dans en beweging, tekenen en schilderen, creativiteit, yoga, wandelen, Nordic wandelen, taalcursussen voor Engels en Spaans, midwinterhoorn blazen. (zie voor uitgebreide informatie over de groepen/cursussen: tabblad groepen, hier bovenaan en maak uw keuze)

Nivon heeft diverse actieve groepen

  • yoga groep
  • 2 volksdans groepen
  • wandel groep
  • nordic walking groep

Wekelijks bezoeken zo’n 160 personen het Nivon gebouw om deel te nemen aan een activiteit. Naast de wekelijks terugkerende activiteiten organiseert het bestuur activiteiten in de lijn van de Nivon doelstelling. Hierbij valt te denken aan:

  • fietstochten door de natuur
  • workshops – al dan niet samen met partners natuurvriendenorganisaties
  • wandelingen met korte- en lange afstanden

Wilt u ook eens kennismaken met de activiteiten van Nivon Enschede? Kom gerust eens langs op een ochtend in ons gebouw aan de Dotterbloemstraat 120 (ingang achter de flats)

Contact NIVON
Dotterbloemstraat 120, Enschede
Mobiel: 06- 51 44 11 49
E-mail: info@nivon-enschede.nl


Enschedese Wandelsport Bond

De Enschedese Wandelsport Bond is op gericht op 1 oktober 1941. De toenmalige wandelaars, zowel verenigingen als individuele wandelaars, wilden in de donkere dagen van de oorlog wel wat steun en saamhorigheid aan elkaar hebben, dat was de reden om de EWB op te richten. Wij zijn een vereniging die bestaat uit alleen individuele leden, dit betekent dat de leden zelfstandig naar de diverse wandeltochten gaan door geheel Nederland. Hier vind u de statuten van de Enschedese Wandelsport Bond. Wat kost het lidmaatschap van de EWB en wat zijn de voordelen om lid te zijn.

Wij zijn aangesloten bij de Oostelijke Wandelsport Bond. Wat weer een onderdeel is van de Nederlandse Wandelsport Bond

WSV Enschedese Wandelsport Bond

Akkerstraat 46
7545 GX ENSCHEDE
Tel: 053 4306672
E-mail: info@wsv-ewb.nl
Web: www.wsv-ewb.nl


Wandelclub broekheurnestede

De wandelclub is een club bewoners die allen rolstoelafhankelijk zijn en geduwd worden door vrijwilligers. Uiteraard vinden wij het leuk als er bijvoorbeeld wijkbewoners mee lopen. Het gaat niet heel erg snel, vanwege de rolstoelen. Koffie wordt er gedronken bij bakker Oonk in het winkelcentrum. Iedereen betaalt voor haar/zijn eigen koffie. Omdat we al jaren trouwe klant zijn van de bakker, zet hij vaak iets lekkers klaar voor iedereen.

https://youtu.be/gVop6YqeKDU

Broekheurnerplein 2 – Enschede

Iedere dinsdag


Stichting 55+

Kijk voor alle activiteiten van Stichting 55+ op de website: http://55plus-enschede.nl/

Locatie:

‘t Pluspunt

Schuttersveld 17
7514 AC  Enschede


Fietsen

FC Fietsplezier Enschede

Welkom op de website van de stichting “FC Fietsplezier” te Enschede. Wij zijn, in 2013 al 36 jaar, een fietsclub die zich als doel stelt mensen de gelegenheid te bieden regelmatig al “vrijwielend” op een goedkope en ludieke manier van het natuurschoon in Twente en de Euregio te laten genieten. Onze hoofdactiviteit is het organiseren van maandelijkse fietstochten van maart tot en met november, waarbij telkens uit een korte (circa 35 km) en een lange (circa 65 km) route kan worden gekozen. Daarnaast organiseren wij een avond fietsvierdaagse en een stamppottocht. De tochten starten telkens in Enschede.

Kosten 10 euro per jaar. Recreatietocht 2 euro per keer.

fc-fietsplezier.nl
email: contact@fc-fietsplezier.nl

tel. 053-4330676


Fietsbond afd. Enschede

Bond voor fietsers. Een leven lang wind door je haar. Iedereen heeft recht op wind door het haar. Op herinneringen die opkomen als je langs bekende plekken fietst, of gewoon een mijmerende gedachte wanneer je door de natuur gaat. Die herinneringen en geachten horen bij ons en zijn uniek. Fietsen alle jaren combineer die verhalen met de vreugde van het stukje fietesen. Wil je ook meedoen meld je dan gauw aan.

https://www.fietsersbond.nl