Vrijwilligerswerk

00


Alifa Welzijn Senioren is regelmatig op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Klik hier voor de pagina met de vacatures!

 

0000000

00


Alles wat u wilt weten over vrijwilligerswerk bij Alifa vindt u op de website van JIJ

 


Voor het zoeken naar vrijwilligerswerk

M-Pact is er voor iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk. We staan u graag bij om de juiste vrijwilligersplek voor u te vinden. Kijk op onze vacaturebank voor de actuele vacatures of kijk op de andere pagina’s voor meer informatie en tips.

Meer informatie via: www.m-pact.nl

Hulp nodig? M-Pact kijkt, denkt en doet graag met u mee!

Wilt u langskomen? Dat kan! Open inloop op werkdagen van 09.30 t/m 11.30 uur

Liever op een ander moment langskomen? Bel: 053 – 432 33 04 of stuur een mail naar info@m-pact.nl

00


Van mens tot mens.
De Stichting Informele Zorg Twente bestaat alweer 25 jaar. Onze organisatie houdt zich bezig met mantelzorgondersteuning en de inzet van vrijwillige thuishulp. Twee activiteiten die door onze consulenten worden uitgevoerd op locaal niveau: in 10 Twentse gemeenten en vanuit even zovele Steunpunten Informele Zorg dicht in de buurt van de bevolking. Zo moet het ook: het zijn diensten die gekenmerkt worden doordat ze plaatsvinden ‘van mens tot mens’. Laagdrempelig en bereikbaar voor iedereen.

Met de informatie op deze web site proberen we daar voor de bezoekers vorm aan te geven. Informatie over onze diensten in wat meer algemene zin, maar juist ook de informatie omtrent de Steunpunten in de gemeenten.

Daarnaast is er steeds meer informatie te vinden over de dienstverlening aan specifieke doelgroepen zoals de jonge mantelzorgers en mantelzorgers van GGZ-patiënten.

We hopen u hiermee voldoende actuele informatie te kunnen bieden om uw weg te vinden indien u een beroep op ons wilt doen of u wilt aanmelden als vrijwilliger. We hebben vrijwilligers hard nodig bij de steeds maar toenemende groei van de vraag naar vrijwillige thuishulp.

Steunpunt Mantelzorg Enschede

T. 085-773 1720
Email: info@siztwente.nl

00


Afbeeldingsresultaat voor humanitas tandem

Humanitas Tandem

Eenzaam. Bijna iedereen weet hoe het voelt. Maar niet iedereen is in staat om hier zelf iets aan te doen. Onder de mensen komen en je sociale netwerk uitbreiden is vaak makkelijker als je met z’n tweeën bent. Met een ‘maatje’ van Humanitas Tandem bijvoorbeeld.In Nederland verkeren 750.000 mensen in een sociaal isolement. Dat is meer dan 6% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder. De oorzaken liggen meestal in een combinatie van negatieve gebeurtenissen, persoonlijke eigenschappen en gebrek aan vaardigheden.

Wat is Humanitas Tandem?
Humanitas Tandem is voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Humanitas Tandem is vriendschappelijk en ondersteunend contact bedoeld om sociaal isolement te voorkomen of te doorbreken. Een maatje van Humanitas Tandem biedt de deelnemer sociale steun, waardoor zijn zelfvertrouwen en zelfredzaamheid toenemen. Deelnemer en maatje ondernemen samen activiteiten die gericht zijn op het doorbreken van het isolement, het uitbreiden van het sociale netwerk en weer actief deelnemen aan de samenleving.

Hoe werkt Humanitas Tandem?

 • De vrijwilliger en deelnemer zoeken elkaar op, praten samen en doen leuke dingen
 • Humanitas Tandem werkt preventief: deelnemers worden behoed voor zware en ook dure hulpverlening.
 • De ondersteuning is van tijdelijke aard (maximaal één jaar).
 • De deskundige vrijwilligers van Humanitas Tandem worden getraind en begeleid door een professionele coördinator.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken vrijwilligers die:

 • aangenaam gezelschap zijn;
 • goed kunnen luisteren en een goed inlevingsvermogen hebben;
 • emotionele en praktische steun kunnen geven;
 • zo’n vier uur per week tijd hebben.

Lijkt het je wat, vrijwilliger worden bij Humanitas Tandem? Neem dan contact op met de Tandem-projectleider van Humanitas Twente via 074 – 243 77 33.


Afbeeldingsresultaat voor humanitas

Humanitas

Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in een van onze activiteiten, variërend van maatjescontacten bij inburgering tot het doorbreken van eenzaamheid. En van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking.

De activiteiten van Humanitas zijn verdeeld over zes thema’s:

 • Eenzaamheid
 • Opvoeden
 • Opgroeien
 • Detentie
 • Thuisadministratie
 • Verlies

De projecten en activiteiten van Humanitas worden door lokale afdelingen in het hele land georganiseerd. U kunt per thema zien welke projecten er zijn en bij welke afdeling ze worden aangeboden.

Vrijwilliger worden?

Voor al die talrijke activiteiten zoeken we doorlopend vrijwilligers. Lijkt het u leuk om voor andere mensen een welkome steun in de rug te zijn in moeilijke situaties? Wilt u iets doen voor een ander en wilt u er zelf ook iets van leren? Dan bent u bij Humanitas aan het goede adres.

Meer informatie

Wilt u weten of vrijwilligerswerk bij Humanitas iets voor u is of heeft u interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Informeer dan naar de mogelijkheden bij de afdeling bij u in de buurt. Ook kunt u onze uitgebreide brochure ‘Vrijwilligers doen er toe’ voor vrijwilligers

Humanitas Afdeling Twente
Oude Bornseweg 85
7556 GW Hengelo
074 243 7733

E-mail: twente@humanitas.nl

00


Afbeeldingsresultaat voor rode kruis enschede

Rode Kruis Enschede

Ook in Nederland staan we paraat om hulp te bieden tijdens een ramp. We verlenen eerste hulp en geven medische assistentie. En we leren zo veel mogelijk mensen hoe zij zelf EHBO kunnen toepassen een noodsituatie. We bestrijden eenzaamheid, ontlasten mantelzorgers en geven een thuis aan ernstig zieke kinderen. En we helpen mensen die door bijvoorbeeld ziekte of ouderdom in een kwetsbare positie zijn beland, zo veel mogelijk op eigen benen te staan.

Eerste hulp
Praktische tips over eerste hulp, eerste hulp cursussen of hoe u zelf  eerste hulp kunt verlenen in vier stappen. Maar ook hoe u EHBO-ondersteuning kunt aanvragen voor uw evenement vindt u hier.

Sociale Hulp
Met het organiseren van sociale hulpactiviteiten wil het Rode Kruis Enschede het sociale isolement van mensen doorbreken, eenzaamheid verminderen en zelfredzaamheid vergroten.

Blekerstraat 81, 7513 DT Enschede
053 – 431 30 36
E-mail: administratie@rodekruisenschede.nl

00


De Zonnebloem afdeling Regio Enschede zet zich in voor mensen, die door ziekte of handicap lichamelijke beperkingen hebben. In totaal werken er 251 vrijwilligers in de regio en zorgen voor 1049 gasten. Deze zijn zieke en gehandicapte mensen die we aan huis bezoeken. Gewoon voor een praatje of een kopje koffie.

Gezelschap, contact en een goed gesprek staan tijdens het Zonnebloembezoek centraal. De huisbezoeken leiden soms ook tot ondernemende initiatieven. Samen naar de film, een theatervoorstelling, het museum of een concert bijvoorbeeld. Of gewoon een eindje wandelen, een middagje winkelen, een potje schaken, et cetera.

Aanmelden voor vrijwilligerswerk
Telefoonnummer: 076-5646464

00


Voor aanvulling op professionele zorg door betrokken vrijwilligers:
UVV Enschede is een afdeling van de landelijke Unie Van Vrijwilligers waar 10.000 mensen bij zijn aangesloten. In Enschede zijn zo’n 260 vrijwilligers actief die in vijf instellingen in de gezondheidszorg werken:

– Liberein, Mediant,  Bibliotheek
– Medisch Spectrum Twente, Roessingh Revalidatiecentrum
– Sanquin Bloedbank

De Unie Van Vrijwilligers brengt vrijwilligers, instellingen en hulpvragers op een vriendelijke en vakkundige manier met elkaar in contact. Als intermediair is haar coördinerende en begeleidende taak drieledig:
1. Verbeteren van de levenskwaliteit van mensen in een zorgsituatie.
2. Ondersteunen in zorginstellingen.
3. Benutten van de persoonlijke en sociale capaciteiten van vrijwilligers en een bijdrage leveren aan een waardevolle vrijetijdsbesteding.

Waar staan we voor
“Wij geven in deze hectische tijd van bezuinigingen onze medemens net die extra aandacht waar de professionele kracht niet meer aan toe komt”.

Als u meer wilt weten over vrijwilligerswerk binnen deze instelling? Kunt u contact opnemen met de coördinator vrijwilligerswerk.

www.uvvenschede.nl/contact

00


Ook de handen uit de mouwen?

Veel Overijsselaren zijn betrokken bij het landschap waarin zij leven. Zij genieten ervan in hun vrije tijd en dragen bij aan het behoud van een mooi landschap. Landschap Overijssel vindt dit belangrijk; het landschap is van ons allemaal. Hoe meer Overijsselaren zich verbonden voelen met de omgeving waarin ze leven en daar actief aan bijdragen, hoe beter we samen kunnen zorgen voor een Overijssels landschap, waar we trots op zijn. Al tientallen jaren dragen duizenden provinciegenoten hun steentje bij het beheer en onderhoud van de prachtige natuur&landschap in onze provincie. Op onderstaand kaartje klik je makkelijk door naar de locaties waar vrijwilligers actief zijn voor meer informatie.

Natuur&landschap kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Vele handen maken immers licht werk. Je kunt op verschillende manieren een bijdrage leveren. Kijk in de linker kolom wat je zoal kunt doen om natuur&landschap mooi te houden en vul het digitale formulier in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Landschap Overijssel
Huis “De Horte” Poppenallee 39
7722 KW Dalfsen tel: 0529 401 731
E-mail: info@landschapoverijssel.nl

00


Stichting AlGoed

Stichting AlGoed stelt zich ten doel een welkome ontmoetingsplek te midden van de natuur te creëren.
In deze omgeving is er ruimte voor persoonlijke groei en bewustwording, ruimte om je oorspronkelijke zelf te herontdekken en ruimte om te zijn. De stichting organiseert, ondersteunt en initieert activiteiten die mensen uitnodigen om (weer) contact te maken met wie zij werkelijk zijn.

Landgoed AlGoed wordt volledig door vrijwilligers gedragen en draaiende gehouden. Er is werk in overvloed en we kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Wij zoeken mensen die zich betrokken voelen bij onze doelstelling en die hun kwaliteiten willen inzetten om deze te realiseren. We zoeken tuinierders, gastvrouwen/-mannen, metselaars, timmerlieden, behangers, schilders en andere liefst goed onderlegde klusjesmensen en bouwtechnici. Kortom, mensen die het leuk vinden om met elkaar te klussen, bouwen en creëren én een gezellige tijd met elkaar door te brengen.

Voor onderstaande klussen zoeken wij nog vrijwilligers:
Heb je andere talenten die niet in dit lijstje genoemd worden, schroom dan niet toch contact op te nemen!

 • bouwen en verbouwen van verschillende ruimtes
 • regelmatige bemanning van de vrijwilligersruimte (gastheer/vrouw)
 • cursusruimte inrichten/aankleden
 • fondsen werven
 • helpen bij het organiseren van de rommelmarkten
 • bospad aanleggen
 • snoeien in het bos
 • werken in siertuin of moestuin
 • planning gebruik ruimtes
 • zitting nemen in het stichtingsbestuur

Heb je regelmatig tijd én zin om mee te werken? Vind je het leuk om je steentje bij te dragen aan de groei en bloei van Landgoed AlGoed?

Neem dan contact met ons op:

Landgoed AlGoed
Burg. Stroinkstraat 411, 7547 RH Enschede
Lutje Esweg 10, 7547 RM Enschede
Tel.: 06-23433051

E-mail: info@landgoedalgoed.nl

 

00000000