Zang en dans

 

 

 

 

Stadsdeel Centrum

 

Ex Arte

Het Vocaal Ensemble Ex Arte is opgericht in 1984. De meeste koorleden zijn muzikaal onderlegd, zodat het koor door de jaren heen vele muziekstijlen kon zingen. Steeds weer wordt de uitdaging met minder bekende of nieuw geschreven muziek aangegaan. Ex Arte houdt van muziek uit Barok en Renaissance, maar heeft ook moderne muziek op het repertoire staan. Dat leidt tot uiteenlopende concerten van de 16e eeuwse Lamentations van Thomas Tassis in Huis te Breckelenkamp, tot het speciaal voor Ex Arte geschreven Quasi Rapito van Berry van Berkum in het Muziekcentrum van Enschede. In 2014 werd een bijzondere voorstelling rondom het stuk “Rothko Chapel” gerealiseerd in het Rabotheater in Hengelo. Ex Arte is op zoek naar verjonging binnen elke stemgroep, kom je een keer mee repeteren?

Iedere woensdagavond van 19.45 – 21:45 uur  in “de Wonne” Noorderhagen 25 in Enschede.

Website: http://www.exarte.nl

 

 Bekijk hier een filmpje

 


 

Sempre Crescendo

Sempre Crescendo, gemengd koor in 1902 opgericht . Het koor bestaat uit ca. 40 zingende leden en zingen voornamelijk liederen in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Italiaans m.n. volksmuziek, evergreens, operettemelodieën negrospirituals etc. Altijd al willen zingen in een koor? Pak dan nu uw kans.

Repetitie op de woensdagavond vanaf 20.00-22.00 uur

Zuiderspeeltuin   Kuipersdijk 83 te Enschede.

Tel. 053-4318202 of 053-4324483

 


 

Cocodrillo

Wij zijn een koor, dat elke donderdagavond bij elkaar komt om in kleinere samenstelling prachtige klassieke koorwerken te zingen. Ons repertoire omvat muziek van Renaissance tot 21e eeuw. We geven jaarlijks twee concerten, waarin we laten horen wat we in huis hebben.

Cocodrillo repeteert iedere donderdag van 20.00 – 22.00 uur in woongemeenschap De Wonne, Noorderhagen 25, Enschede.

Bent u benieuwd hoe wij repeteren en/of wilt u een keer met ons kennismaken? Vul dan ons contactformulier in of kom gewoon even langs op een repetitieavond

http://www.cocodrillo.nl

 


 

Het Stedelijk Koor Enschede

Het Stedelijk Koor Enschede is met ca. 65 leden een van de grootste gemengde oratoriumkoren in de regio. Wij zingen voornamelijk klassieke muziek (missen en oratoria) maar ook mer populaire koormuziek. Wilt u ons horen of wilt u meezingen, kom dan naar een van onze concerten of kom een keer op een repetitieavond.

Repetitie elke woensdag van 20.00 tot 22.15 uur in de Ontmoetingskerk, Varviksingel 139, 7512 EK Enschede

Website:  http://www.stedelijkkoorenschede.nl

 


 

Crescendo

Crescendo, Christelijk Gereformeerde Gemengde Zangvereniging. Wilt u eens komen zingen? Het koor repeteert elke woensdagavond. Deze repetities worden gehouden in het jeugdgebouw van de Renatakerk aan de Brinkstraat te Enschede. Wilt u een repetitie bijwonen dan bent u van harte welkom.

Tel. 053-4346546

Website: http://www.crescendo-enschede.nl/

 Bekijk hier een filmpje

 


 

Enschedees dameskoor

Het Enschedees Dameskoor is een gezellig koor dat in 1934 is opgericht en dus dit jaar 80 jaar bestaat. Het koor telt momenteel 32 leden en zingt met groot enthousiasme, daarin gesteund door haar inspirerende dirigent Ceciel van der Werf. Het repertoire iszeer gevarieerd, zowel klassiek als volksliederen en evergreens en werken uit opera en operette.  Nieuwe koorleden zijn van harte welkom.

Er wordt gerepeteerd op dinsdagavond van 19:45u tot 21:45u in het jongerencentrum van de Noorderkerk, Lasondersingel te Enschede.

Tel. 053-4360703

Website: http://www.zingeninenschede.nl/koren/enschedees-dames-koor/

 

 


 

De Schaddenrieders

Twentsche Folkloristische Dansgroep de Schaddenrieders. Hier worden de dansen geoefend voor de diverse optredens die we jaarlijks hebben. Mocht het dansen u iets lijken of speelt u accordeon of harmonica kom dan eens vrijblijvend langs op onze wekelijkse oefenavond. De koffie staat dan voor u klaar!

Op dinsdag wordt er geoefend van 20.00 – 22.00 uur aan de Kuipersdijk te Enschede in het gebouw van de Zuiderspeeltuin.

Tel. 053-4773091

Website:  http://www.deschaddenrieders.webklik.nl

 

 Bekijk hier een filmpje

 


 

Agapà vereniging voor internationale dans.

Agapà is een vereniging voor internationale dans (vroeger: volksdans) in Enschede. De vereniging is in 1983 opgericht en bestaat al jaren uit twee recreatieve groepen en een demonstratiegroep. Agapà is een Grieks woord en betekent zoveel als: “graag doen, hobby, houden van”. Een groot deel van het recreatieve repertoire komt uit Oost-Europa, waarbij Bulgarije favoriet is. Daarnaast worden er ook veel dansen gedaan uit Azië, Zuid-Amerika etc. Kom gauw kijken of leuker nog doe mee!

http://agapo.twente.org/Alg_Algemeen.html

Willem Wilminkschool Hendrik Smelweg 44 Enschede

Meer informatie: Bart Jansen, tel. 053-4770551.

 

 


 

Stadsdeel Noord

 

Kamerkoor Montessera

Het Kamerkoor Montessera werd in 1985 opgericht door een groep enthousiaste ouders van leerlingen van de Montessorischool in Enschede. Het koor zingt onder leiding van Mathijs Kraan voornamelijk klassiek repertoire uit alle tijden, zoals werken van Mozart, Faurë, Elgar, Brahms, Holst en Mendelssohn. Geïnteresseerden in een enthousiast en gezellig koor zijn op de woensdagavond van harte uitgenodigd in de Montessorischool ‘t Zeggels aan de Meeuwenstraat 4 te Enschede.

Tel. 06-46024746 of 053-4366055

www.montessera.nl

Meeuwenstraat 4

Repetitie: woensdag 20.15- 22.15 uur

 Bekijk hier een filmpje

 


 

Intervocaal

Wereldmuziekkoor Intervocaal, is een gemengd multicultureel koor in Enschede o.l.v. de professionele zangeres en zangpedagoge: Diet Gerritsen. Intervocaal zing meerstemmige liederen uit de hele wereld, waarbij die uit de geboortelanden van de leden centraal staan. Tijden de zangrepetitie wordt er gewerkt aan: ademtechniek, resonans articulatie, houding expressie, ontwikkelen van het muzikaal gehoor; alles wat belangrijk is voor het zingen in een koor. Niet alleen liederen maar ook gedichten en verhalen uit verschillende culturen worden gepresenteerd. Intervocaal nodigt regelmatig gasten uit, die over de muziek van hun land vertellen of traditionele instrumenten bespelen.

Repetities vinden plaats op de woensdagavond van 19.30u – 22.00 uur. U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken of mee te zingen.

Tel. 053-433 3883

Website: www.intervocaal-enschede.nl

Roomweg 167d          Prismare     7523 BM Enschede

 Bekijk hier een filmpje

 

 


 

Shanty- en Smartlappenkoor 1+1=3

Het (nog jonge) Shanty- en Smartlappenkoor ‘1 plus 1 is 3’ bestaat uit een zeer gemëleerde groep enthousiaste koorleden. Jong en oud, mannen en vrouwen, met of zonder beperking, met of zonder koor en/of zangervaring. Dit alles onder het motto dat samen zingen meer is dan 1 plus 1 is twee. ‘Samen zijn wij meer’. Vandaar de naam 1 plus 1 is 3. Opgericht in januari 2008 zijn wij vanaf 20 mei 2009 een officiële vereniging. Het repertoire bestaat uit echte shanty’s (liedjes die gezongen worden en werden bij alles wat er gebeuren moet op een schip) & zeemansliedjes (liedjes met als thema: het leven van de zeeman). Dit alles met een glimlach en af en toe een stevige ‘snik’!Het koor staat onder leiding van Jolke Schenkel.Heeft U belangstelling in het koor? U bent van harte welkom om eens langs te komen tijdens de repetities!

Repetitie: maandagavond  18.30- 20.00 uur in Prismare. (behalve de schoolvakanties).

Het lidmaatschap kost 60,- per jaar. U kunt altijd een paar keer komen meezingen.

Website: https://www.prismare.nl/activiteit/shanty-smartlappenkoor-1-plus-1-is-3/2016-08-29/

 


 

 

Lonneker boerendansers

Het doel van de vereniging is het opwekken van belangstelling in en bevorderen van de oude Twentsche Volksculturen, met name zoals deze tot uiting komt in muziek, dans en kleding. Zij nemen deel aan regionale, nationale en internationale folkloristische festivals in binnen- en buitengebied. Daarnaast treden zij veelvuldig op in zorgcentra, alsmede bij vele andere festiviteiten.

http://www.lonnekerboerendansers.nl

Tel. 053 428 1226

 


 

Maranatha, Gemengd Baptistenkoor.  In deze twee uur van de repetities wordt er niet constant gezongen. Er is ook een koffie/thee pauze in opgenomen om even de kelen te smeren en met elkaar in gesprek te gaan. We treden meerdere keren per jaar op. Tijdens een dienst in de Baptistengemeente Enschede, maar ook wel op andere locaties/momenten. Wat zingen we bij Maranatha?We zingen diverse religieuze liederen. Deze studeren we in onder leiding van dirigente Nicola Jane Knox. Zij doet haar werk met veel passie, geduld en kennis van zaken.

Op dinsdagavond van 19.45 – 21.45 repeteren we in het kerkgebouw.

http://www.baptisten-enschede.nl/muziek/maranatha

Spechtstraat 32, 7523 WN Enschede

Tel.  053 433 7952

 


 

Vocaal Ensemble de Troubadours

Vocaal Ensemble de Troubadours, is een klein maar heel gezellig ensemble van ca. 15 mannen. Het repertoire is breed, veel klassiek en romantisch, maar zoeken ook het modernere genre. Wie het belangrijk vindt dat zijn stem telt en niet in het grote geheel op wil gaan, wordt van harte uitgenodigd om te komen proefzingen. Repetitie:  woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur.

Repetitie locatie

Zorgboerderij “ De Viermarken”

Viermarkenweg 85

7522 LC Enschede

Heeft u interesse laat het ons weten.

www.detroubadours.nl

 Bekijk hier een filmpje

 


 

Kamerkoor Canteklaer

Kamerkoor Canteklaer is een jong, dynamsich kamerkoor met ongeveer 25 leden. Het koor bestaat uit geschoolde amateur zangers. Het koor zingt klassieke en modern klassieke muziek. Twee tot drie keer per jaar brengt Canteklaer een serie concerten met nieuw repertoire. Kamerkoor Canteklaer werd in 1989 opgericht door Yt Nicolai. Onder haar leiding gaf het koor uitvoering aan vele koorwerken. Geinteresseerden kunnen drie repetities vrijblijvend meedoen.

Canteklaer repeteert elke dinsdagavond van 19.45 tot 22.15 uur. Als je verhinderd bent, meld dit dan bij de secretaris. Er wordt wel verwacht dat je zoveel mogelijk aanwezig bent!

Het koor repeteert in twee verschillende ruimtes. ‘s Zomers in de Wintertuin van de Wonne, tegenover het Muziekcentrum, en ‘s winters in het Bonhoeffercollege aan de Van der Waalslaan. Informeer even waar we repeteren als je wilt komen kijken.

Tel. 053 434 2320

Website:  http://www.canteklaer.nl

 Bekijk hier een filmpje

 


 

Stadsdeel Oost

 

Mannenkoor Glanerbrug

Mannenklank Glanerbrug werd opgericht in 1957, toen nog onder de naam Christelijk Mannenkoor. Het koor heeft sindsdien een uitstekende reputatie opgebouwd en is al jaren een graag geziene gast bij charitatieve instellingen, concerten van andere verenigingen en op uitnodiging bij kerkdiensten. Daarnaast gaat Mannenklank de Glanerbrug graag competitieve uitdagingen aan en wedijvert men met andere koren tijdens korenfestivals en zangersdagen. Mannenklank Glanerbrug hecht veel waarde aan een evenwichtige mix tussen inspanning en ontspanning. Regelmatig worden er dan ook diverse gezellige activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan rommelmarkten, uitstapjes , feestavonden, kerstbroodmaaltijden, fietstochten en flashmobs. Deze uitjes zorgen voor de nodige ontspanning en dragen bij aan een hoge moraal en hechte vrienschapsband tussen de leden. Belangstellenden zijn van harte welkom om op de maandagavond eens een van de repetities te bezoeken en of mee te zingen.

Tel. 053-4784866 of 053-4307066

Website: http://www.mannenklankglanerbrug.nl

 

 Bekijk hier een filmpje

 


 

Mannenkoor de Brugger Zangers

Mannenkoor de Brugger Zangers hebben de pretentie dynamisch, veelzijdig en zeker ook modern te zijn in deze tijd.De Brugger Zangers zijn actueel en avontuurlijk bezig in de muziek. Muzikale smaakmakers die de juiste toon weten te treffen, zijn dan ook graag gezien en gehoord. Voor trefzekere en doelbewuste mannen die wekelijks een nootje willen scoren is er nog plaats. Het kan best zijn dat de mannenzang en zijn uitvoerders een licht grijs getint imago hebben; so what! In muzikaal opzicht zijn we durvers en doeners die sfeer en goede smaak laten doorklinken in hun zang. Zingen moet je doen!

’t Schuttershoes

Ekersdijk 164 Glanerbrug

Tel. 053-431 71 23

Website: http://debruggerzangers.nl

Repetities maandag 20.00 – 22:00 uur

 Bekijk hier een filmpje

 


 

Vrouwenkoor Typisch

Vrouwenkoor Typisch zingt voornamelijk Engelstalige popsongs en liedjes uit musicals. Kom een avond meezingen en bekijk of dit vrouwenkoor iets voor je is. Je hoeft geen fantastische stem te hebben; gewoon lekker mee doen is voldoende. Iedere dinsdag repetitie van 20.00-21.45 uur.

 

Tel. 053-4769373 of 053-4324184

Floraparkstraat 155     7531 XG Enschede

 Bekijk hier een filmpje

 


 

 

Stadsdeel Zuid

 

Grensland Overdagkoor

Begin 2011 werd dirigent Henriëtte Eikenaar uit Enschede, benaderd om een nieuw gemengd koor op te starten in het zuidelijkste deel van Enschede. Met haar ervaring als dirigent van diverse koren en gezelschappen zoals het in 1897 opgerichte Duitse Mannenkoor Mënnergesangverein “Eintracht Alstëtte” en het in 2009 gestarte “Overdagkoor Enschede”, werd al snel met een aantal mensen aan/met de oprichting begonnen.Het “Grensland Overdagkoor” ( kortweg GO ! ) is een koor voor iedereen, van alle leeftijden en voor elke zangstem. Het is immers een reuze gezellig sociale bezigheid om te zingen in een koor in de ochtenduren!

Tel. 053 572 3227 of 06-12976869

Website: http://www.grenslandoverdagkoor.nl

 

Het Stroink 64     7542 GT Enschede

 Bekijk hier een filmpje

 


 

 

 

Stadsdeel West

 

ECOK oratoriumkoor

ECOK oratoriumkoor is een koor uit Enschede, maar heeft leden uit de hele Euregio. Er worden werken uitgevoerd van o.a. Back, Berlioz, Mozart, Verdy, Haydn, Brahms, Rossini, Puccini, Mendelssohn, Vivaldi en Dvorëk. De begeleiding bij concerten wordt vaak verzorg door het Orkest van het Oosten. Het koor heeft 80 leden, verdeeld over vier stemgroepen sopranen, alten, tenoren en bassen. Meezingen met het ECOK Oratoriumkoor? Op zoek naar een koor in Enschede? ECOK organiseert regelmatig open repetities en meezingavonden. Ook is het mogelijk op projectbasis mee te zingen met een concert.

Thomas de Keyserstraat 20 7545 BK Enschede

Tel. 053-4326239

http://www.ecok.nl